Edirne Haberleri Eğitim Spor Uzunköprü Haberleri Okuma Sayısı: 426

HAKAN YAVUZ ERDOĞAN: BURADAN ÇOK İYİ SPORCULAR ÇIKACAK.

UZUNKÖPRÜ KAYMAKAMI HAKAN YAVUZ ERDOĞAN: BURADAN ÇOK İYİ SPORCULAR ÇIKACAK.     UZUNKÖPRÜ YARI OLİMPİK YÜZME HAVUZU VE SPOR KOMPLEKSİ HİZMETE AÇILDI   Pandemiden dolayı açılışı ertelenen ve ne zaman..

HAKAN YAVUZ ERDOĞAN: BURADAN ÇOK İYİ SPORCULAR ÇIKACAK.

UZUNKÖPRÜ KAYMAKAMI HAKAN YAVUZ ERDOĞAN: BURADAN ÇOK İYİ SPORCULAR ÇIKACAK.

 

 

UZUNKÖPRÜ YARI OLİMPİK YÜZME HAVUZU VE SPOR KOMPLEKSİ HİZMETE AÇILDI

 

Pandemiden dolayı açılışı ertelenen ve ne zaman açılacağı merak konusu olan TEV-Orhan Çetin Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi’ nin açılışı 18 Haziran 2021 Cuma günü gerçekleşti.

 

Uzunköprü Yarı Olimpik Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi Hizmete Açılış Törenine  Edirne Valimiz  Ekrem Canalp, Edirne Milletvekilleri Fatma Aksal, Okan Gaytancıoğlu, Uzunköprü Kaymakamı Hakan Yavuz Erdoğan, Uzunköprü Belediye Başkan vekili Edip Can Yayalar, İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Geçmiş, Gençlik ve Spor İl Müdürü Selim Ak, AK Parti il başkanı Belgin İba, AK Parti Uzunköprü İlçe Başkanı Kadir Bilgin, CHP İlçe Başkanı Muammer Çetiner, MHP İlçe Başkanı Onur Özer Ser, İYİ Parti İlçe Başkanı İbrahim Erkal,İl Genel Meclis üyeleri ,Nedret Akbulut, Yaşar Sasa, Ahmet Sarıgül, Mustafa Üstün,Ticaret ve Sanayi Odası başkanı Ercan İhtiyar, S.S. Küçük Sanayi Sitesi başkanı Hasan Yılmaz, Uzunköprü Süt Üreticileri Birliği Başkanı Tamer Akkuş, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

 

Uzunköprü Yarı Olimpik Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi Hizmete Açılış konuşmasını

Uzunköprü Kaymakamı Hakan Yavuz ERDOĞAN yaptı.

 

Uzunköprü Kaymakamı Hakan Yavuz ERDOĞAN yaptığı konuşmada: Sayın Valim, Sayın Milletvekillerim, protokolün değerli üyeleri bundan 2 yıl önce 2019 yılında göreve gelmiştik. Tabii burada o zaman beton bir yapı vardı, içinde kurbağalar oynuyordu,kendi haline terk edilmişti.

Bundan önceki müteahhit işi devam ettirememişti tabii ki o zamanın şartlarında iş artışı istemişti ama gerçekleşmedi, ihale feshedildi. Tabii ilçede dolaşırken de birkaç tane konudan bir tanesi olarak hep önümüze sunulan  bu havuzun ne zaman yapılacağı, devam edip etmeyeceği bunun yanında huzurevi, Çiftlikköy yolu gibi bazı işlerde konuşuluyordu. Ama burası gerçekten elzemdi,öncelikliydi.O yüzden öncelikle biz sayın Valimiz ile bir istişarede bulunduk.Kendisi burayı ayağa kaldırmamız gerekir diye bize destek oldu.O güçle beraber ilk önce Spor Toto’dan bir destek sağladılar 700 bin lira.Daha sonra hayırsever Orhan Çetin amcamıza,tabii o bizim bu işin yapılmasına vesile olan birinci kişi.Ona buradan tekrardan şükranlarımızı sunuyoruz,çünkü katılamadı huzur evlerinde çıkışları yasak olduğu için.Kendilerini burada görmeyi çok isterdik.Oradan yine bir destek istedik.Onunda sağladığı destek 1 milyon 850 bine çıktı.Daha sonra sayın Valimiz kendisi özel olarak bizzat destek sağladı,1 buçuk milyon ve bir bütçe oluştu.Tabii kaymakamlığımızın bütçesi ile beraber bir ihaleye çıktık.İhalede 3 milyon 250 bin+KDV şeklinde ihaleyi gerçekleştirdik.Daha sonra tabii süreç ilerlerken bu baz bir havuzdu yani içinde pek çok şey yoktu.Yani birazdan içerde göreceğiniz  havuzdan birçok şey eksikti.Daha sonra STK’larımızla ,il başkanımızla,siyasilerimizle beraber Ankara’da sayın bakanımızla beraber bir görüşmemiz oldu.Orada da Spor Toto’dan tekrar çevre düzenlemesi için 1 milyon gibi bir destek sağladık,protokol imzaladık.Bu etraftaki tenis kortu,basket sahası ve çevre düzenlemesi de bu kaynakla yapıldı.Bu kaynakla beraber havuz olmaktan çıktı bir spor kompleksi haline dönüştü.Tabii burada bitmedi daha sonra içerinin donatımı ile ilgili sayın valimizin tekrar kapısını çaldık,O da sağ olsun bizi hiçbir zaman kırmadı.İçeride hem fitness salonu,hem donatım malzemeleri,içerideki kulvarlar,buhar odası,sauna birçok şeyi bu ek kaynakla yaptık ve bugün yaklaşık 7.5 milyon Tl’lik içinde her şey olan bir kompleks haline dönüştü.Biraz önce sayın Valimiz ile de görüştük burada birçok kurumun,kişinin desteği var ben hepsine teşekkür ediyorum.Emeği geçenlere burada ismini zikretmediklerimize teşekkür ediyorum.

 

Ekim zamanı bitirmiştik biz bu havuzu. Ekim’de açacaktık ve burası cıvıl cıvıl olacaktı, kurslar düzenleyecektik. Halk eğitim kursları açacaktık her branş için.Tabii inşallah bundan sonra pandeminin azalması ve sürecin hızlanmasıyla beraber bu kursları açıp bunları gençlere çocuklarımıza armağan edeceğiz.Ben umuyorum buradan çok iyi sporcular çıkacak.Tekrar hayırlı olmasını diliyorum.Saygılarımı sunuyorum.

 

GAYTANCIOĞLU: EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Edirne CHP Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu: Sayın Valim, Sayın Milletvekili arkadaşım, çok değerli Kaymakamım, İl Genel Meclis Başkanım,İl Emniyet Müdürüm,Sayın Başsavcım,Siyasi Partilerin yöneticileri,Uzunköprü’müzün çok değerli protokolü,Muhtarlarımız,çok değerli Uzunköprülüler ve basınımızın değerli emekçileri.Evet çok güzel bir gün bu tip açılışlar bizleri gerçekten memnun ediyor.Çünkü spor kardeşliktir,spor barıştır,spor insanları birleştiren,insanların birbirlerini daha çok sevmesine yarayan ve vücuda da yarayan bir olay olduğu için zaten Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK “Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur.” demiştir.O nedenle burada emeği geçen başta sayın Valim olmak üzere,sayın Kaymakamım ve Orhan Çetin amcamıza,kendisi huzurevinde şu anda.Ona da acil şifalar diliyorum ömrü uzun olsun.Bu tip açılışları ilimizde daha ne kadar çok yayabilirsek hepimiz mutlu oluruz.Tekrar emeği geçen herkese teşekkür ediyorum,saygılarımla.’’Dedi

 

AKSAL: BİR ELİN NESİ VAR İKİ ELİN SESİ VAR.

AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal; Sayın Valim, Sayın milletvekilim, Sayın Kaymakamım, İl Genel Meclis Başkanım, Belediye Başkan vekilim, siyasi partilerimizin İl Başkanları, çok değerli Uzunköprü’müzün protokolü ve kıymetli Uzunköprülü hemşehrilerim bende hepinizi sevgi,saygı ve muhabbetle selamlıyorum.Böyle güzel bir günde,çok güzel bir açılış için birlikteyiz.Özellikle hepimizin çok bunaldığı dünyayı kasıp kavuran pandemiden sonra bugün burada bir arada olmak bizim için inanılmaz keyifli.Ben bu güzel tesisin Uzunköprü’müze hayırlı olmasını diliyorum.

Burada devlet-millet el ele verdiğimizde ne kadar güzel işlerin ortaya çıktığının en güzel örneği herhalde. Ben burada Sayın Cumhurbaşkanımıza “Yüzme Bilmeyen Kalmasın Kampanyasını” başlatan  Sayın Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür etmek istiyorum. Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Mehmet Kasapoğlu, Sayın Valimiz bu tesisin tamamlanması için ciddi bir çaba gösterdi ve tabii ki Orhan Çetin amcamızdan Allah razı olsun. Onun maddi katkıları, manevi katkıları bizim için çok önemlidir. Kendisine sağlık diliyorum. Bugün aramızda değil ama inşallah en yakın zamanda kendisi de buraya gelir. Birlikte STK’larımız el birliğiyle bu güzel kompleks ortaya çıktı.Tabii ki gençlerimizin,çocuklarımızın spora ve eğitimini çok önemsiyoruz,yüzme bilmelerini çok önemsiyoruz.Bizim amacımız Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak hedefimiz 2020 yılında 1 milyon insanın yüzme öğrenmesiydi özgürlüğe  kulaç aç kampanyasıyla 1 milyon gencimizin insanımızın 2020 yılında yüzme öğrenmesini hedefledik.Pandemiye rağmen bu hedefimize ulaştık ve inşallah 2021 yılında bu hedefi çok daha ilerlerlere taşıyacağız.

 

Tabii ki bu tesisimiz gençlerimiz için ama sadece gençlerimiz için de değil biz herkesin yüzme öğrenmesini hedefliyoruz. Yüzme bilmeyen kalmasın kampanyanın adı, ben bu anlamda kadınlarımıza, büyüklerimize herkese çağrıda bulunmak istiyorum. Bu güzel tesisi kullanalım. Ne kadar kullanıyorsak o kadar hizmet almış oluruz

.Sporu önemsiyoruz, Spor Toto Başkanlığımıza teşekkür ediyorum, Bakanımıza teşekkür ediyorum, Spor Toto Başkanımız Bünyamin Beye de gerçekten Edirne’mize verdiği destekler için çok teşekkür ediyorum.25 milyonu aşkın bir maddi destekle 56 adet tesisin tamamlanmasını sağladılar,  ve bu yatırımlar devam ediyor. Amatörlüğü önemsiyoruz ve Spor Toto’muzun desteği ile 18 milyonun üzerinde amatör takımlarımıza, spor takımlarımıza destek sağladık.

 

 

Uzunköprü’müze bu güzel tesisin hayırlı olmasını diliyorum. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. Hepinizi sevgi, saygı ve muhabbetle selamlıyorum.’’Dedi.

 

CANALP: YÜZME BİLMEYEN KALMASIN

Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde huzurevinde kalan hayırsever Orhan Çetin’in de katkı sunduğu TEV Orhan Çetin Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi, düzenlenen törenle açıldı. Vali Ekrem Canalp, törende yaptığı konuşmada her yaştan insanın yüzme öğrenebileceğini söyledi.

Edirne valimiz Ekrem Canalp: “Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi çerçevesinde Edirne’deki yüzme havuzuna en ücra köylerdeki çocuklarımızı okul servis araçlarıyla getirip yüzme öğretiyoruz. Sporu sadece il ve ilçe merkezindeki çocuklara sunmak değil bizim amacımız, en ücra köyümüzdeki çocuğumuzun da il ve ilçe merkezindeki evladımız kadar yüzme bilmeye ve yüzme havuzunu kullanmaya hakkı var. Servislerle havuza getirilen 8 bin 800 çocuğa yüzme öğretildi. Merkez, ilçe ve köylerde toplam 750 çocuk oyun parkı ile yetişkinlere yönelik 650 açık alan kondisyon aleti grubunu hizmete sunduk. Uzunköprü’müzden sonra Keşan ilçemizde yapımı devam eden yüzme havuzumuzu önümüzdeki günlerde hizmete açacağız. Buradan emeği geçen herkese ve katkı sağlayan hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Açılışın ardından havuzu inceleyen Vali Canalp, burada bir öğrenciyle masa tenisi oynadı. Havuzun açılışı dolayısıyla sembolik yarış da düzenlendi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL