Köşe Yazarlarımız Okuma Sayısı: 606

DÜŞÜNEN ADAM YAZDI;OSB’NİN PATRONU KİM!

Sevgili okurlarım, 27 Haziran  2021 Tarihinde  OSB Müteşebbis heyeti içerisinde yer alan Uzunköprü Kaymakamı Hakan Yavuz Erdoğan, OSB’nin yapılacağı Kavacık köyünde ziyaretlerde bulundu. projesinin ilerleyişine dair hız kazandırmak adına Kavacık..

DÜŞÜNEN ADAM YAZDI;OSB’NİN PATRONU KİM!

Sevgili okurlarım, 27 Haziran  2021 Tarihinde  OSB Müteşebbis heyeti içerisinde yer alan Uzunköprü Kaymakamı Hakan Yavuz Erdoğan, OSB’nin yapılacağı Kavacık köyünde ziyaretlerde bulundu. projesinin ilerleyişine dair hız kazandırmak adına Kavacık Köyü Muhtarı Aziz Kurt ile görüşüp ortak bir yol arayışında çalışma başlattığını kamuoyunla paylaşmıştı.

 

Köylülerin tüm endişelerini ortadan kaldıracaklarını, yeni bir OSB tüzüğü hazırlayacakları ve köy muhtarını da OSB müteşebbis heyetine dahil edeceklerinin altını çizmişti.Tabii ki kahve dedikodusu yapmayayım ama kavacık Muhtarı Aziz Kurt’a köylüler çok sert tepki göstermiş….

 

Uzunköprü Karma Organize Sanayi Bölgesi’nin kuruluş çalışmaları Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ercan İHTİYAR’ın girişimi ve Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi’nin onayı ile 2016 yılında başladığını Tüm  kamuoyuyla paylaşmıştı.

 

Aradan Gecen 5 yıl içinde Başkan  Ercan ihtiyar’ın  OSB İle ilgili açıklamalarını toplantılarını yakınen takip ediyorum.Başkan herzaman şunu ifade etmiştir.süreçle ilgili sık sık kamuoyunu bilgilendireceğiz. Gerçektende bilgilendiriyor.

 

OSB Müteşebbis heyeti içerisinde yer alan Uzunköprü Kaymakamı Hakan Yavuz Erdoğan OSB ile ilgili açıklama yapıyor. Açıklama yaparken  OSB’nin Başkan yardımcısı yok. Yeni bir tüzük hazırlayacağız,İmar planlarında değişiklik yapmak için toplulaştırma çalışmalarının büyük bir fırsat olduğunu kavacık köy halkına anlatacağını köy muhtarı ve birkaç azaya anlatıyor.

Ercan başkanın haberi yerel basının yaptığı haberden  oluyor.

 

Kaymakam Erdoğan,özellikle altını şu cümle ile  çiziyor SÜREÇ BİR ŞEKİLDE İYİ YÖNETİLMEMİŞ. OSB’nin Başkanı Edirne Valisi, başkan yardımcısı Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ,Uzunköprü Kaymakamı Hakan Yavuz Erdoğan, Bu cümleleri kururken beyninden ne geciyordu bilmem mümkün değil. Ama bu açıklamalara ne validen neden başkan yardımcısından açıklama gelmedi. süreçi bir şekilde iyi yönetemediklerini kabul etmiş görünüyorlar,diye düşündüğüm anda  Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim kurulu başkanı  2 temmuz 2021 günü Trakya Oda/Borsa Yönetim Kurulu Başkanları ile birlikte Yıldız Sarayı Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Sayın Mustafa ŞENTOP’un misafiri oldu.

Toplantıda bölge sorunları, ekonomik sıkıntılar dile getirilirken Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yürütülen Uzunköprü Çevreye Duyarlı Organize Sanayi Bölgesi projesinde gelinen son nokta ve yapılması gereken çalışmalar hakkında istişarede bulunuldu.

TBMM Başkanı Sayın Mustafa ŞENTOP, UTSO Başkanı Ercan İHTİYAR’a, Uzunköprü OSB projesiyle ilgili her türlü desteği vereceğini ilettiğini kamuoyunla paylaşarak OSB’nin Patronu  Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası diyerek sesliğini bozmuş oldu.Süreci Doğru yönetiyoruz.mesajını vererek adresine teslim etmiş oldu.

 

Bugün Hür Gazete’nin manşet haberinde OSB’nin kuruluşu hakkında bilgilendirme var.Hür Gazete ve Selim bey  2 Temmuz 2021 Cuma Günü Uzunköprü yeni Devlet Hastanesinin inşaatını son durumunu paylaştı. Ardından Uzunköprü Ergene Huzur evinde ki çalışmalar hakkında bilgilendirme yaptı. Bende kendisi ile konuşarak  köşeme taşıyacağımı söyleyerek iznini  istedim.

Selim bey Bilgileri verirken  1 Nisan 2021 Tarihinde Edirne Valiliğinde yapılan toplantıda Edirne Valisi Ekrem Canalp, Uzunköprü Kaymakamı Hakan Yavuz Erdoğan, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bilgin Özbaş ve hayırsever iş insanı Bülent Uçar Huzurevi yapımı protokolünü imzaladığını söyledi.

 

Kavacık köyü yolu üzerinde bulunan 2 Yıllık Meslek Yüksekokulu’nun Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ile birlikte aynı çatı altında birleştirlmesinin ardından boş kaldı. Boş kalması ile talan edilmeye başlandı. Bu talanı görüyor ama  kimse dur demiyordu. O gün taşınmasına karar verenler. Buraya 1-2 bekçi koysaydılar bugün bu kadar masraf yapmazlardı. Yazık bu milletin parasına. Böyle idarecilik olmaz diye Uzunköprü halkının sitemlerini duyuyoruz.Biz duyoruz da duyması gerekenlerin kulaklarında pamuk tıkalı galiba…

Meslek Yüksek okulunun  arazisinin 70 dönüme yakın olduğunu söylüyorlar. Kullanılan alan 2 dönüm. Kalan araziye ne olacak! O arazilere neler yapılacak! Bunlarında açıklanmasını bekliyor Uzunköprü halkı ve hayırseverler.Bu açıklamalar tatmin etmezse hayır sever bulmakta zorluk çekeceğiz.Nokta…..

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL