Ekonomi Uzunköprü Haberleri Okuma Sayısı: 314

ÇİFTÇİLER, AYÇİÇEĞİ DESTEĞİNİ BEKLİYOR

Çiftçilerin, geçen sene sattığı ayçiçeklerinin desteklemesi, hala hesaplarına yatmadı. Üreticiler, merakla ayçiçeği desteklemelerinin hesaplarına yatacağı günü bekliyor. Uzunköprü  Ziraat Odası Başkanı Yıldız Kılıç, geçen Yılının  ayçiçeği desteklemelerinin bir an önce..

ÇİFTÇİLER, AYÇİÇEĞİ DESTEĞİNİ BEKLİYOR

Çiftçilerin, geçen sene sattığı ayçiçeklerinin desteklemesi, hala hesaplarına yatmadı. Üreticiler, merakla ayçiçeği desteklemelerinin hesaplarına yatacağı günü bekliyor.

Uzunköprü  Ziraat Odası Başkanı Yıldız Kılıç, geçen Yılının  ayçiçeği desteklemelerinin bir an önce çiftçilere ödenmesi gerektiğini söyledi.

2020 yılı ayçiçeği kilogram satış fiyatına 50 kuruş devletin destek verdiğini ifade eden Yıldız Kılıç, “Zor bir dönemden geçiyor. Pandemi, maliyetler gün günden artıyor. Çiftçimiz bir an önce desteklemeleri alıp rahatlayacaktır” dedi.

Başkan Kılıç, her yıl çiftçi girdilerinin yüzde 30-40 bandında artış gösterdiğini belirterek,  “Kilograma 50 kuruş destek alıyoruz. Geçen yıl 40 kuruştu. Yükseldi. Ben desteklemelerin her yıl düzenli olarak artması gerektiğini düşünüyorum. Bizim her yıl girdi maliyetlerimiz artış sağlıyor. Bizim ürüne göre her yıl yüzde 30-40 maliyet artımız var. Her yıl alacağımız desteklerin de bu oranda artması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

 

“Geçen senenin ayçiçeği desteklemesini alacağız”

Ayçiçeği desteklemelerinin önceden mayıs ayı içerinde çiftçilerin hesaplarına yattığını kaydeden Başkan Kılıç, “Ayçiçek desteklemeleri geçtiğimiz yıllara baktığımızda mayıs ayı içerisinde yatıyordu. Fakat bugün mayıs ayının sonuna geldik. Çiftçilerimiz bize telefonla soruyor, ‘Başkanım desteklemeler ne zaman yatacak?’ Çiftçimizin buğday hasat dönemine çok az bir süre kaldı. Çiftçimizin en sıkışık, en ihtiyacı olduğu dönemler. Ayçiçeği ilaçlaması, ara sürümü oluyor. Çeltikçilerimizin ekilişlerini yaptığı, yani çiftçinin en çok maliyetinin artığı ve ihtiyacının olduğu dönemlerin bir tanesindeyiz. Mayıs ayının sonu geldi. Haziran ayının ilk haftası ödeneceği bilgileri alıyoruz. İnşallah bir an önce ödenir, çiftçimiz rahat nefes alır. Geçen senenin ayçiçeği desteklemesini alacağız. 2020 yılının hasat ettiğimiz ayçiçeğinin desteğini alacağız. Bu yıl, ayçiçeklerini ektik, arasını sürüyoruz ve ilaçlama dönemi” şeklinde konuştu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL