SonDakika Uzunköprü Haberleri Okuma Sayısı: 608

BUGÜN SON GÜN

“Ayçiçeklerinizi   Sigortalattırın” Uzunköprü Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yıldız Kılıç, çiftçileri ürettikleri tarım ürünlerine “Sigorta” yaptırmaları konusunda uyardı. Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yıldız Kılıç, çiftçilerin doğal afetlerden dolayı karşılaşabilecekleri..

BUGÜN SON GÜN

“Ayçiçeklerinizi   Sigortalattırın”

Uzunköprü Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yıldız Kılıç, çiftçileri ürettikleri tarım ürünlerine “Sigorta” yaptırmaları konusunda uyardı.

Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yıldız Kılıç, çiftçilerin doğal afetlerden dolayı karşılaşabilecekleri zararı en aza indirebilmek için mutlaka devlet destekli tarım sigortası yaptırması gerektiğini bildirdi.

Başkan Yıldız Kılıç, “Çiftçilerimiz, doğal afetlerden dolayı karşılaşabilecekleri zararı en aza indirebilmek için mutlaka devlet destekli tarım sigortası yaptırmalıdır” dedi.

Başkan Yıldız Kılıç, yaptığı açıklamada, “TARSİM Ürün Sigortası son kabul tarihleri “Ayçiçek” 10 Haziran 2021 Perşembe günü, Bereket Sigorta acentesi olan Ziraat Odamızda TARSİM Ürün Sigortası yaptırmak isteyen çiftçilerimizin mağduriyet yaşamaması için son kabul tarihine kadar Odamıza gelmelerini önemle rica ederiz” diyerek şu ifadelere yer verdi; “Don, dolu, fırtına, heyelan, deprem, yangın, sel ve su baskını gibi meteorolojik olaylar ilimiz içinde yetiştiriciliği yapılan tarım ürünleri için de risk oluşturmaktadır. İsteyen çiftçilerimize Kuş zararına karşı Sigorta yapılmaktadır. Bu nedenle çiftçilerimizin herhangi bir iklimsel olumsuzluk durumunda mağduriyet yaşamamaları için Tarım Sigortası’nı mutlaka yaptırmaları gerekmektedir. Tarım Sigortası yaptırmayan üreticilerimiz, Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) kapsamında olan riskler meydana geldiğinde 2090 sayılı tabii afetlerden zarar gören çiftçilere yapılacak devlet yardımlarından istifade edemeyecektir” dedi.

Üreticileri ürettikleri tarım ürünlerine sigorta yaptırmaları konusunda uyaran Uzunköprü Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yıldız Kılıç, “Tarım Sigortası yaptırmak için çiftçilerimizin son güne kadar beklemeden derhal başvurularını yapmalarının kendi lehlerine olacağını hatırlatmak isterim. Bu hatırlatmalar ışığında sadece yapılması gereken; bir an önce size en yakın Tarım ve Orman İl/ ilçe Müdürlüklerimize başvurarak, Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıt yaptırmak veya mevcut kayıtların güncellenmesi ve ardından da yetkili şirket acenteleri aracılığıyla sigorta işlemlerinin yaptırılmasıdır. Özellikle “Ayçiçek” ürününde TARSİM Ürün Sigortası yaptırmak isteyen çiftçilerimiz mağduriyet yaşamamak için 10 Haziran 2021 tarihine kadar Odamıza başvuru yapabilir” diye konuştu.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL