Uzunköprü Haberleri Okuma Sayısı: 279

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİNİ UNUTMAYALIM

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Uzunköprü Şube Başkanı Saniye Çakır,Gazetemize yaptığı yazılı açıklamada: Bir ulusun asker ordusu ne kadar güçlü olursa olsun, kazandığı zafer ne kadar yüce olursa olsun, bir ulus..

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİNİ UNUTMAYALIM

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Uzunköprü Şube Başkanı Saniye Çakır,Gazetemize yaptığı yazılı açıklamada:

Bir ulusun asker ordusu ne kadar güçlü olursa olsun, kazandığı zafer ne kadar yüce olursa olsun, bir ulus ilim ordusuna sahip değilse, savaş meydanlarında kazanılmış zaferlerin sonu olacaktır. Bu nedenle bir an önce büyük, mükemmel bir ilim ordusuna sahip olma zorunluluğu vardır.

Mustafa Kemal Atatürk

Üniversitelerimiz, hiçbir görüş ya da eğilimin baskı altına alınmadığı, rektörün, kurulların ve tüm öğretim görevlilerin birlikte yönettiği demokratik ve özgür kurumlardır. İlim ve irfan yuvası olarak adlandırılan bu kurumları kazanabilmek için Türkiye”nin dört bir yanında farklı yaşam koşullarına rağmen varı yoğu ile çalışan gençlerimize karşı sorumluluğumuz onların hak ettikleri eğitimleri almalarının yanında üniversitelerin yönetim şekilleri ile örnek olmaları, faaliyetleri ile sosyal yaşamlarını zenginleştirmeleri ve eğitim kalitesi ile geleceğimizin teminatı gençleri hazırlamalarıdır.

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği gibi tüzüğünde üye olmak için 4 yıllık üniversite mezunu olma koşulu arayan 72 yıllık derneğimiz eğitim kalitesinin düşmesinden endişe duymaktadır.

Eğer bir gün benim sözlerim bilimle ters düşerse bilimi seçin diyebilen Ulu Önderimiz hepimize takip edilmesi gereken yolu açık net göstermiştir.

Bilimin yolu da bir çok alanda olduğu gibi üniversitelerde verilen eğitimden geçmektedir.

Dolayısı ile Üniversitelerin siyasete alet edilmesi, bu toplumun geleceğinden çalınması demektir

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL