Uzunköprü Haberleri Okuma Sayısı: 252

BAŞKAN BECAN;’’RANT İÇİN BU MUHTEŞEM DOĞAYA, BİZİM OLAN BU GÜZELLİĞE KIYMAYIN

Uzunköprü ilçesinde 9 bin dönümlük Bülbül Korusu’nun özelleştirilmesi talebine karşın ilçe halkının tepkileri ve mücadelesi sürüyor.   Becan, vatandaşların ve sivil toplum örgütlerinin de devreye girerek, dilekçe verdiği Bülbül Korusu..

BAŞKAN BECAN;’’RANT İÇİN BU MUHTEŞEM DOĞAYA, BİZİM OLAN BU GÜZELLİĞE KIYMAYIN

Uzunköprü ilçesinde 9 bin dönümlük Bülbül Korusu’nun özelleştirilmesi talebine karşın ilçe halkının tepkileri ve mücadelesi sürüyor.

 

Becan, vatandaşların ve sivil toplum örgütlerinin de devreye girerek, dilekçe verdiği Bülbül Korusu için mücadele etmeye devam edeceklerini dile getirerek, şöyle dedi:

 

biz o güzellikleri, o yaşamı, o anıları fotoğraflara bakıp yâd etmek istemiyoruz, yaşamaya ve yaşatmaya devam etmek istiyoruz. Bülbül Ormanı’nda, herkesin anıları var, canlılar var, yaşam var, doğa var aslında Bülbül Ormanı’nda Uzunköprü var. 3-5 kişi ceviz ekecek diye bu muhteşem habitatın yok olmasına ve Uzunköprü’nün akciğerlerinin solmasına asla izin vermeyeceğiz.

 

“Uzunköprü Belediyesi olarak; Bülbül Ormanı Uzunköprü halkınındır, diyerek başladığımız mücadelemize devam ediyoruz. Bugün çok değerli bilim insanları Prof. Dr. Yılmaz Çamlıtepe, Doç. Dr. Beytullah Özkan, Öğr. Gör Dr. Necmettin Güler’i Kent Konseyi Başkanımız Dr. Memet Akbal ile birlikte Uzunköprü’de misafir ettik.

 

Ağırlamaktan onur duyduğumuz kıymetli hocalarımız ile belediyemizde gerçekleştirdiğimiz toplantıdan sonra Bülbül Ormanı’mıza gittik.

 

Bülbül Ormanı’nın, gerçek sahibi Uzunköprülülerde ve şimdiki haliyle kalması için Uzunköprü’nün tüm dinamikleri ile verdiğimiz mücadeleye destek olan değerli hocalarımıza çok teşekkür ederim. Bir kez daha tekrar ediyorum, rant için bu muhteşem doğaya, bizim olan bu güzelliğe kıymayın” dedi.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL