Uzunköprü Haberleri Okuma Sayısı: 276

BAŞKAN BECAN 8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ’MÜZ KUTLU OLSUN

Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan’ın; 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Mesajı   Başkan Becan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında dünyanın dört bir tarafında, ekonomik dar..

BAŞKAN BECAN 8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ’MÜZ KUTLU OLSUN

Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan’ın; 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Mesajı

 

Başkan Becan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında dünyanın dört bir tarafında, ekonomik dar boğazda insanca ve onurlu bir yaşam mücadelesi veren, çocuklarıyla savaşın ortasında kalan, evlatlarını yitiren veya çeşitli nedenlerle hak, hukuk, adalet ve demokrasi mücadelesi veren, emekleri ile dünyayı güzelleştiren ve renkleri ile hayata anlam katan kadınlara selam olsun diyerek başladığı sözlerine şöyle devam etti : “8 Mart bizim için önemli bir gün. Ancak biz kadınlar sadece bir gün değil, her gün hatırlanmayı, çok daha iyi şartlarda yaşamayı hak ediyoruz. İşte tam da bu nedenle Uzunköprü Belediyesi olarak hayata geçirdiğimiz çalışmalarımızın temelinde de; kadın ve erkeklere eşit, özgür ve dayanışmacı bir şekilde birlikte yaşayabilecekleri bir toplumun inşası bulunmakta. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de “Daha emin ve daha doğru olarak yürüyeceğimiz bir yol vardır: Büyük Türk kadınını çalışmamıza ortak kılmaktır.” sözünde vurguladığı gibi bizler de biliyoruz ki dünya biz kadınların emeği ile güzelleşecek. Ve yaşadığımız şehri güzelleştirmek adına emeğimizle bu şehrin geleceğini hep birlikte hazırlamaya devam edeceğiz.

 

Ancak bu mücadelemizde başa çıkmak zorunda olduğumuz başkaca birçok olumsuzlukla da karşı karşıya geliyoruz. Geçirdiğimiz bu zor günlerin ardından ve devam eden süreçle birlikte bugün geldiğimiz noktada kadınlarımız tenceresini kaynatamamakta,  iş bulamamakta, darp edilmekte ve ne yazık ki yaşamdan koparılmaktadırlar. Tüm bunlara rağmen biz kadınlar; her türlü şiddet ve tacizin arttığı ve bunun hak olarak görülmeye başlandığı günümüz şartlarında erkekler ile eşit haklara sahip olduğumuzun farkındayız. Ve gerek toplumda gerekse çalışma hayatında, evde, sokakta cinsel kimliklerimiz ile değil, çalışma disiplinimiz, bilgi ve tecrübemiz, üretken fikirlerimizle sorgulanmak ve değerlendirilmek istiyoruz. Biz; çocuğuz, anneyiz, eşiz. Biz; doktoruz,  siyasetçiyiz, çiftçiyiz. Biz bu sıfatların bütünüyüz. Biz Emekçi Kadınlarız. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’müz kutlu olsun.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL