Edirne Haberleri Okuma Sayısı: 140

AKKKUZU:‘TOPRAK SUYA KANDI’

Edirne Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği (DSYB) Başkanı Oğuz Akkuzu, son yağışların tarım ve hayvancılıkla uğraşan üreticinin yüzünü güldürdüğünü söyledi. Akkuzu, “Kuruyan göletlerimizin dolması da sevindirdi” dedi. Son yağışlar üreticiyi sevindiriyor…

AKKKUZU:‘TOPRAK SUYA KANDI’

Edirne Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği (DSYB) Başkanı Oğuz Akkuzu, son yağışların tarım ve hayvancılıkla uğraşan üreticinin yüzünü güldürdüğünü söyledi. Akkuzu, “Kuruyan göletlerimizin dolması da sevindirdi” dedi.
Son yağışlar üreticiyi sevindiriyor. Tarım ve hayvancılık açısından yağışlar yaz için yüreklere su serpti. Edirne Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Oğuz Akkuzu barajların dolmasının yaz sulaması için umut verdiğini kaydetti. Hayvancılık açısından da yağışların sevindirdiğini belirten Akkuzu, “Barajlar göletler doldu, toprak suya kandı” diyerek şunları söyledi:
“TOPRAK SUYA KANDI”
“Bilindiği üzere bölgemizdeki en önemli konulardan bir tanesi kuraklıktı. Son gelen yağışlarla birlikte çiftçinin yüzü güldü. Barajlarda doluluk oranları çok düşmüştü. Bir yağmurda barajlarda büyük oranda su seviyesinin artması önümüzdeki yaz sulama için insanları umutlandırdı.
“GÖLETLER DE DOLDU”
Göletler de doldu. Barajların da doluluk oranlarında artışlar oldu. Bundan sonraki yağmurlar da çok fayda sağlayacak. Toprak suya kandı diyebiliriz. Gelen yağmurlar bu kuraklığı büyük bir oranda çözmüş oldu. Köylerde kurumaya yüz tutmuş göletler hayvancılık için önem arz ediyor. Onlar da eski doluluk oranlarına ulaştılar. Göllerde kuraklıktan dolayı çok açılmalar oldu.
“TASARRUFA DEVAM”
Göletler yazın hayvanların sulanması konusunda mera hayvancılığında önemli bir yere sahip. Onlar da doldu diyebiliriz. Üreticiler önümüzdeki yaz sıkıntı çekmeyecekler diyebiliriz. Tasarrufa devam.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL