İpsala Haberleri Okuma Sayısı: 530

İBA:“ÜRETİCİLERİMİZ İÇİN ELİMİZDEN GELEN DESTEĞİ SAĞLAMAYA HAZIRIZ”

İpsala Çeltik Üreticileri Birliği Başkanı Sedat Balcılar ve üyeleri, AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba’ya teşekkür ziyaretinde bulundu. İba’ya çeltik alım fiyatının artırılması konusunda verdiği destek nedeniyle teşekkür eden..

İBA:“ÜRETİCİLERİMİZ İÇİN ELİMİZDEN GELEN DESTEĞİ SAĞLAMAYA HAZIRIZ”

İpsala Çeltik Üreticileri Birliği Başkanı Sedat Balcılar ve üyeleri, AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba’ya teşekkür ziyaretinde bulundu. İba’ya çeltik alım fiyatının artırılması konusunda verdiği destek nedeniyle teşekkür eden Birlik Başkanı Balcılar, yetiştirdikleri üründen hediye etti.

 

“Üreticilerimiz için elimizden gelen desteği sağlamaya hazırız”

Türkiye’nin çeltik ihtiyacının büyük bölümünün karşılandığı Edirne’de, üreticilerin depolarında kalan çeltiklerini TMO şubelerine getirmeye başlamasının umut verici olduğunu söyleyen  Başkan İba; “Üreticiler salgın döneminde ellerinde kalan ürünlerini TMO’ya getirmeye başladı. Bölgemizdeki üreticilerimizle görüşmeler yaptık. Mutlu olduklarını ifade ettiler. Çiftçilerimiz için elimizden gelen desteği sağlamaya hazırız. Her zaman olduğu gibi salgın sürecinde de üretimin durmaması ve üreticilerimizin ayakta kalması adına çalışmalar yaptık. Çeltik üreticilerimizin yaşadığı sıkıntıları Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ilettik. Cumhurbaşkanımız da hemen talimat verdi ve TMO çeltik fiyatlarında ara fiyat güncellemesi yaptı. Şimdi de TMO alıma başladığı için hem çiftçilerimiz hem de biz mutlu olduk” ifadelerine yer verdi.

“Başkan İba sıkıntılarımızı Cumhurbaşkanına iletti, üreticinin önü açıldı”

Üretim aşamasında ve yaşadıkları sıkıntıların çözüm noktasında AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba’nın desteğini gördüklerini aktaran Başkan Balcılar, yaşanan sıkıntıları Cumhurbaşkanı’na iletmesi sonucu üreticilerin önünün açıldığını vurguladı.

Çiftçilere ve ihtiyaç sahiplerine her zaman el uzatarak destek, garibanın temsilcisi olan ve can katan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sonsuz teşekkürlerimizi ilettiklerini dile getiren Balcılar; “Tüm Türkiye’de olduğu gibi İpsala’da da lisanslı depoculukta alımların başlaması bizleri memnun etti. Üreticilerimiz elinde olan ürünlerini yavaş yavaş taşımaya başladılar. Ürettiğimiz ürünler boşa gitmedi ve üreticinin önü açıldı. Yeni yıl üretimi için artık araziye çıkacağız. Gübre, mazot gibi ihtiyaçlarımızı ürünlerimizi TMO’ya satarak karşılayabileceğiz ve üretimimize kaldığımız yerden devam edeceğiz. Bu yolda desteğini esirgemeyen tüm yetkililere teşekkür ederiz” dedi.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL