İpsala Haberleri Tarım Okuma Sayısı: 383

Çeribaşı Kiraz Şenlikleri Yapılacak..

Edirne’nin Enez ilçesine bağlı Çeribaşı Köyü kiraz şenlikleri 15 Haziran 2023 Perşempe günú yapılacak. Marka ve kalitesiyle Dünya piyasalarında adından söz ettiren Çeribaşı kirazı Avrupa ülkelerine ihraç ediliyor. Çeribaşı Köyü..

Çeribaşı Kiraz Şenlikleri Yapılacak..

Edirne’nin Enez ilçesine bağlı Çeribaşı Köyü kiraz şenlikleri 15 Haziran 2023 Perşempe günú yapılacak.

Marka ve kalitesiyle Dünya piyasalarında adından söz ettiren Çeribaşı kirazı Avrupa ülkelerine ihraç ediliyor.

Çeribaşı Köyü muhtarı Tezcan Meriç, “Bu yıl da kiraz hasadımız başlamak üzere, ihracatçı firmalarımız köyümüze geldi. 45-55 lira arasında kiraz alımı yapacaklar beklentimiz 60-70 lira arasındaydı.

Köyümüzde 500 dekar ekili kiraz var. 350-400 ton kiraz hasadı bekliyoruz. İnşallah güzel bir yıl olur.” Dedi.

Enez Ziraat Odası başkanı Mehmet Ozkan ; “Çeribaşı kiraz şenlikleri için elimizden gelen desteği vermeye hazırız. Üreticilerimize bereketli olsun.” dedi.

Tarım Orman Enez İlçe Müdürü Simge Ünlüsoy; “Çeribaşı kiraz şenlikleri için bizde kurum olarak her türlü desteği vermeye hazırız. Hayırlı bereketler olsun.” dedi.

Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık ve Enez Kaymakam Vekili İpsala Kaymakamı Ömer Sevgili’ninde katılacağı kiraz şenlikleri gündüz yapılmasının ardından, gece de köy meydanında eğlencelerin süreceği öğrenildi.

Ayrıca sürpriz sanatçılarında geceye renk katması bekleniyor. Muhtar Tezcan Meriç, yöre halkını Çeribaşı kiraz şenliklerine katılmaya davet etti.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL