Asayiş Havsa Haberleri Okuma Sayısı: 793

HAVSA OSB’DE ‘DOLANDIRICILIK’ İDDİASI

Aksöz İnşaat tarafından yapılan açıklamada, Havsa’da yapılacak Lojistik ve Organize Sanayi Bölgesi için iş sözleşmesi imzaladıkları yüklenici firmanın, kendilerine mahkemece kesinleşmiş borçlarını ödemediklerini belirtildi. Aksöz İnşaat, düzenlediği basın toplantısıyla, Havsa’da..

HAVSA OSB’DE ‘DOLANDIRICILIK’ İDDİASI

Aksöz İnşaat tarafından yapılan açıklamada, Havsa’da yapılacak Lojistik ve Organize Sanayi Bölgesi için iş sözleşmesi imzaladıkları yüklenici firmanın, kendilerine mahkemece kesinleşmiş borçlarını ödemediklerini belirtildi.
Aksöz İnşaat, düzenlediği basın toplantısıyla, Havsa’da yapılacak Organize Sanayi Bölgesi inşaatı için iş sözleşmesi imzaladıkları yüklenici firma tarafından dolandırıldıklarını iddia etti. Açıklamada 2011 – 2012 yılları arasında, söz konusu bölge için gerekli altyapı hizmetleri, atık su hattı altyapısı, yağmur suyu hattı altyapısı, içme suyu hattı altyapısı, PTT hattı altyapılarının malzemeleriyle birlikte temin ve inşaat hizmetlerinin yapım işini taşeronluk sözleşmesi ile üstlendikleri belirtildi.  Sözleşmeye göre tayin ve tespit edilen yükümlülüklerini eksiksiz olarak yerine getirdiklerini belirten yetkililer, iş sözleşmesi imzaladıkları yüklenici firmanın kendilerini dolandırdığını belirtti.
Yüklenici firmanın kendilerini 2 yıl boyunca oyaladığını belirten ve 2013-2022 yılları arasında dava sürecinin sürdüğünü söyleyen yetkililer, “Sahibi olduğu şirketler üzerinden ticaret faaliyetlerine devam etmekte hatta altyapısını yapmış olduğumuz Havsa Organize Sanayi Sitesi’ni bugün dolar bazında satmaktadır. Satış vaatlerinde binlerce kişiye iş istihdamı sağlamaktan bahseden şirket yetkilileri bu gün kendi arazileri için emek sarf eden şirkete mahkeme huzurunda kesinleşmiş borçlarını ödememektedirler. Eşi, çocukları ve Arap vatandaşı yatırımcılarla 4 şirket üzerinde ortaklığı olan O.K., şirket  müdürleri İ.K. ve G.Ç. ile bizleri dolandırıp mağdur ettikleri gibi  Edirne halkı başta olmak üzere Türkiye’nin önde gelen girişimci şirketlerini de dolandıracağı görünmez bir gerçektir” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL