Kültür-Sanat Uzunköprü Haberleri Okuma Sayısı: 262

YOLU HOŞGÖRÜ, YOLU CÖMERTLİK YOLU OLANLARA SELAM OLSUN…

2017 Yılında Edirne’de Yılın Ahisi Seçilen Sanayi Sitesi Yapı Kop. Başkanı Hasan Yılmaz, Madeni Eşya ve Oto Tamircileri Esnaf Odası Başkanı Yalçın Çevik’in Huzurunda  Tüm esnaf Sanatkarlarımızın AHİLİK Haftasını kutladık…

YOLU HOŞGÖRÜ, YOLU CÖMERTLİK YOLU OLANLARA SELAM OLSUN…

2017 Yılında Edirne’de Yılın Ahisi Seçilen Sanayi Sitesi Yapı Kop. Başkanı Hasan Yılmaz, Madeni Eşya ve Oto Tamircileri Esnaf Odası Başkanı Yalçın Çevik’in Huzurunda  Tüm esnaf Sanatkarlarımızın AHİLİK Haftasını kutladık.

 

Sanayi Sitesi Yapı Kop. Başkanı Hasan Yılmaz, 13. yüzyılda Ahi Evran tarafından temelleri Anadolu’da atılan Ahilik teşkilatı; toplumsal ilişkilerde adaleti, insanlara zanaat ve güzel ahlak kazandırmak için kurulmuştur.

Ahilik; doğruluğu, iyi ahlakı, kardeşliği, dayanışmayı, emeği içinde barındıran, esnaf ve sanatkarımızı daima hak ve adalet etrafında birleştirmiş, toplumun, esnafın birlik ve beraberliğimizin tesis edilmesinde geçmişten bugüne öncü rol oynamaya devam etmiştir.

Esnaf ve sanatkarın piri Ahi Evran-ı Veli’nin “Akıl ve ahlak ile çalışıp bizi geçen bizdendir” düsturuyla ticaret ahlakı, yardımlaşma ve dayanışma gibi ilkelere dayanan yaşam şekli, öğretileri günümüzde de esnaf ve sanatkarlarımıza yol göstermektedir.

 

Günümüzde yönetim sistemlerinin adaletsizlikleri, toplumsal kuralsızlıklar ve acımasız ticari kurallar her ne kadar sosyal ve ticari hayatımıza hâkim kılınmaya çalışılsa da Ahilik, dün olduğu gibi bugün ve yarınlarda da toplumun yoluna ışık tutacaktır.

Bugün tüm dünyanın,tüm toplumların özlem duyduğu kaybolan insanı değerleri, ahlak ve adaleti, toplumsal dayanışmayı bünyesinde barındıran Ahilik kültürü geçmişte olduğu gibi gelecekte de tüm insanlığa yol göstermeye devam edecektir.

Bu duygularla;

Anadolu insanının ekonomik, sosyal ve kültürel yaşamında önemli bir yeri olan; kardeşliğin, dayanışmanın, birlik ve beraberliğin, adaletli, dürüst ve namuslu kazancın sembolü Ahilik ruhunu, kültürünü yaşatan ve kuşaktan kuşağa, ustadan çırağa aktaran tüm esnaflarımızın, meslektaşlarımın Ahilik Haftası’nı yürekten kutluyorum.

Saygılarımla.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL