Kültür-Sanat Uzunköprü Haberleri Okuma Sayısı: 478

‘YENİKÖY BAĞBOZUMU VE YAYLA ŞENLİKLERİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ’

Uzunköprü Belediyesi tarafından Yeniköy Mahallesi’nde düzenlenen ‘Yeniköy Bağbozumu ve Yayla Şenlikleri büyük İlgi gördü. 7 Eylül 2022 Çarşamba  günü  gerçekleşen Yeniköy Bağbozumu ve Yayla Şenliği organizasyonları gerek katılımcılar, gerekse Uzunköprülüler..

‘YENİKÖY BAĞBOZUMU VE YAYLA ŞENLİKLERİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ’

Uzunköprü Belediyesi tarafından Yeniköy Mahallesi’nde düzenlenen ‘Yeniköy Bağbozumu ve Yayla Şenlikleri büyük İlgi gördü. 7 Eylül 2022 Çarşamba  günü  gerçekleşen Yeniköy Bağbozumu ve Yayla Şenliği organizasyonları gerek katılımcılar, gerekse Uzunköprülüler tarafından oldukça beğenildi.

KATILIMCILARI GIRNATALAR KARŞILADI

Yeniköy Mahallesi’nde pandemi dolansıyla 2 yıl  ara verilen  bağ bozumu şenliğine davullar ve zurnalar eşliğinde traktörler ile gidildi. Bölgede “gırnata” olarak bilinen klarnet ile cümbüş ve davul çalan müzik ekibi Yeniköy Mahallesi’ndeki üzüm bağları girişinde bağ bozumu etkinliğine römorklar üzerinde gelen katılımcıları karşıladı.

UZUNKÖPRÜ BELEDİYE BAŞKANI ÖZLEM BECAN YÖRESEL    KIYAFET GİYEREK ÜZÜM TOPLADI 

Yapılan şenlikte yöresel kıyafetler giyen ve ilgi odağı olan Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan, daha sonra traktöre binerek üzüm bağlarına gitti. Başkan Özlem Becan burada yaptığı konuşmada, “Yeniköy bağ bozumu şenlikleri geleneği çok uzun yıllara dayanıyor. Bugün pandemi dolasıyla 2 yıl ara verdiğimiz  Yeniköy bağ bozumu şenliğini hayata geçirmenin onurunu ve gururunu yaşıyoruz” dedi. Becan, Yeniköy Mahalle halkının en önemli geçim kaynağının bağcılık olduğunu ve ününün Avrupa’ya dayandığını söyleyerek “Bağcılık Yeniköy halkının en önemli geçim kaynağı olmasının yanı sıra ünü Türkiye’ye yayılmış, Balkanlar’a, Avrupa’ya kadar yayılmış. Festivalin amacı ekonomik olarak Yeniköy halkına katkı sağlamak bizim daha önemli bir amacımız vardır. Alevi Bektaşi kültürünün o hoşgörülü bilge bakış açısını özümsemek, ilkeleştirmek, iyiliği, hoşgörülülüğü daha fazla yaygınlaştırmak adına bugün bir arada bulunuyoruz” dedi. Daha sonra yöresel kıyafetleriyle Belediye Başkanı Becan ve diğer katılımcılar bağ bozumu gerçekleştirdi. Papaz Karası cinsi üzümler toplanarak sepetlere yerleştirildi. Gırnata, cümbüş ve davul çalan müzik grubunun Trakya yöresi ezgileri eşliğinde gerçekleşen bağ bozumu şenliğe, CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu,Edirne CHP İl Başkanı Fevzi Pekcanlı,CHP Uzunköprü ilçe Başkanı Muammer Çetiner,belediye başkanları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle vatandaşlar katıldı.

Gece yapılan Etkinliklerde Halk Müziği Sanatçısı Savaş Savaş ÇOŞKUN ile Özlem TANER sahne aldı..

 

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL