Kültür-Sanat Uzunköprü Haberleri Okuma Sayısı: 376

YENİKÖY BAĞBOZUMU FESTİVALİ 1 EYLÜL’DE

Yeniköy’de Papazkarası bağbozumu etkinliği ile yerel üzüm yaşatılıyor. Geçen yıl ve bu yıl bölgesel bir üzüm çeşidi olan papazkarasını ön plan çıkarmak ve hasat turizmin canlandırmak amacı ile özellikle Papazkarası’nın..

YENİKÖY BAĞBOZUMU FESTİVALİ 1 EYLÜL’DE

Yeniköy’de Papazkarası bağbozumu etkinliği ile yerel üzüm yaşatılıyor. Geçen yıl ve bu yıl bölgesel bir üzüm çeşidi olan papazkarasını ön plan çıkarmak ve hasat turizmin canlandırmak amacı ile özellikle Papazkarası’nın hasat dönemine denk gelen günlerde geleneksel bağbozumlarını yaşatma ve turizme dönük ilgisini artırma adına sembolik bağbozumu düzenleniyor. Bu çerçevede bu yıl papazkarası üzümlerinin hasat edilme periyoduna denk gelen 1 Eylül 2023 Cuma günü saat 15:00’da sembolik bir bağbozumu gerçekleştirilecek. Bağbozumu etkinliğinde traktörlerle bağa gidilecek üzümler toplanacak, fotoğraflar çekilecek ve sepetlerle tekrar traktörlere yüklenerek köy meydanına dönülecek.

 

Etkinlik programı şu şekilde:15:00 Bağcılık Konulu Panel,16:30 Fotoğraf Sergisi,17:00 Bağbozumu Etkinliği,20:20 Edirne Belediyesi Roman Dans Ekibi Gösterisi,20:45 Mor-İz Ritim Grubu Gösterisi,21:00 Evrim Kaşıkçı Konseri.Konu hakkında açıklama yapan Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan; “Yeniköy Bağbozumu ve Yayla Şenliği’ne tüm halkımız davetlidir.Yüzyıllara dayanan geleneğimizi birlikte yaşatmak, düzenlediğimiz etkinliklerde bir arada olmak için tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz.”  İfadelerini kullandı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL