Kültür-Sanat Uzunköprü Haberleri Okuma Sayısı: 298

YENİKÖY BAĞ BOZUMU VE YAYLA ŞENLİKLERİ 7 EYLÜL’DE

Yeniköy’de Papazkarası bağbozumu etkinliği ile yerel üzüm yaşatılıyor. Geçen yıl ve bu yıl bölgesel bir üzüm çeşidi olan papazkarasını ön plan çıkarmak ve hasat turizmin canlandırmak amacı ile özellikle Papazkarası’nın..

YENİKÖY BAĞ BOZUMU VE YAYLA ŞENLİKLERİ 7 EYLÜL’DE

Yeniköy’de Papazkarası bağbozumu etkinliği ile yerel üzüm yaşatılıyor. Geçen yıl ve bu yıl bölgesel bir üzüm çeşidi olan papazkarasını ön plan çıkarmak ve hasat turizmin canlandırmak amacı ile özellikle Papazkarası’nın hasat dönemine denk gelen günlerde geleneksel bağbozumlarını yaşatma ve turizme dönük ilgisini artırma adına sembolik bağbozumu düzenleniyor. Bu çerçevede bu yıl papazkarası üzümlerinin hasat edilme periyoduna denk gelen 7 Eylül 2022 Çarşamba günü saat 18:00de sembolik bir bağbozumu gerçekleştirilecek. Bağbozumu etkinliğinde traktörlerle bağa gidilecek üzümler toplanacak, fotoğraflar çekilecek ve sepetlerle tekrar traktörlere yüklenerek köy meydanına dönülecek.
Yeniköy halkının uzun yıllardan beri düzenleyip kutladıkları etkinlikler, bu yıl Uzunköprü Belediyesi tarafından Yeniköy Mahallesi’nde uzun bir aradan sonra ilki düzenlenen ‘Yeniköy Bağbozumu ve Yayla Şenlikleri’ adı altında 7  Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek. Etkinliklerde Halk Müziği Sanatçısı Savaş Savaş ÇOŞKUN ile  Özlem TANER  sahne alacak.

Etkinlik başlangıcı Yeniköy Mahallesi Zübeyde Hanım Kadın Faaliyet Evi’nde yapılacak. Ayrıca programda Saat 20.30 Savaş Çoşkun. Saat 21.30 Özlem Taner  Konseri gerçekleştirilecek.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL