Siyaset Uzunköprü Haberleri Okuma Sayısı: 364

UZUNKÖPRÜ’YE 106 KONUT,KIRCASALİH 90 KONUT

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı ve AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, sosyal konut projesine yönelik açıklama yaptı. Aksal açıklamasında,  projenin detaylarını paylaştı. Sosyal konut projesinin vatandaşlara..

UZUNKÖPRÜ’YE 106 KONUT,KIRCASALİH 90 KONUT

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı ve AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, sosyal konut projesine yönelik açıklama yaptı. Aksal açıklamasında,  projenin detaylarını paylaştı.

Sosyal konut projesinin vatandaşlara imkan sağlayacağını belirten TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı ve AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal; “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde ilk müjdesini verdiği ve milletimiz tarafından heyecanla beklenen projemizin detaylarını paylaşmaktan mutluluk duyuyorum. Çünkü bu proje tarihte eşi görülmemiş bir kapsamla ev ve iş yeri sahibi olmak isteyen vatandaşlarımıza çok büyük imkânlar sağlıyor. Yüzyılın projesi olarak nitelendirdiğimiz projemiz kapsamında 81 ilimizde ve tüm ilçelerimizde 2023-2028 arasını kapsayan 5 yıllık süreçte 500 bin sosyal konut, 250 bin konut amaçlı arsa, 50 bin iş yeri yapmayı hedefliyoruz” dedi.

Şehit yakını, gazi, engelli ve emekli vatandaşlara öncelik tanınacağını da belirten Aksal; “Mevcut projemizde de Cumhurbaşkanımız her zaman olduğu gibi Şehit Yakını, Gazi, Engelli ve Emekli Vatandaşlarımıza Öncelik tanınacağını duyurdu. Bu kapsamda Şehit yakınları ve gazilere 12 bin 500, engelli vatandaşlarımıza yüzde 5’e denk gelen 12 bin 500 konut, emeklilere ise 50 bin konut kontenjanı, bunun yanı sıra 50 bin konutu da gençlerimize ayırıyoruz. Dar gelirli vatandaşlarımız 240 ay vadeli olmak üzere 2+1 konutlara aylık 2 bin 280 liradan, 3+1 konutlara ise aylık 3 bin 187 liradan başlayan taksitlerle sahip olabilecek. Konut, arsa ve işyeri merkezli bu sosyal proje için Cumhurbaşkanımıza milletim adına şükranlarımı sunuyor, şimdiden yararlanacak tüm vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun diyorum” diye konuştu.

 

UZUNKÖPRÜ’YE 106 KONUT,KIRCASALİH 90 KONUT

 

Edirne’de yapılacak olan konut sayısını da paylaşan Aksal; “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı Yüzyılın Konut Projesi kapsamında Edirne’mizde de sosyal konutlarımızı yapacağız. Nüfusa göre dağılımın yapıldığı proje kapsamında Edirne Merkez Hadımağa Mah. 120 Enez 140 Keşan (Yenimuhacır) 154 Keşan Yeni Mah. 284 Meriç (Subaşı) 100 Süloğlu 120 Uzunköprü (Kırcasalıh) 90 Uzunköprü Mesçıt Mah. 106 İpsala (Esetçe) 106 İpsala (Yenikarpuzlu) 70 İpsala Bayrambey Mah. 60 Adet Sosyal Konut Projemizi hayata geçireceğiz” dedi.

 

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL