Kutlama Spor Uzunköprü Haberleri Okuma Sayısı: 636

UZUNKÖPRÜSPOR 52 YAŞINDA

2 Yıldır pandemi nedeniyle 50. yaşını kutlayamayan şehrimizin takımı Uzunköprü Spor’un 50. Yıl Yardımlaşma ve Dayanışma Yemeği 21 Ocak 2022 Cuma günü Uzunköprü Sanayi Sitesi Köprü Lokantası’nda yapıldı.Yemeğe Uzunköprü Kaymakamı..

UZUNKÖPRÜSPOR 52 YAŞINDA

2 Yıldır pandemi nedeniyle 50. yaşını kutlayamayan şehrimizin takımı Uzunköprü Spor’un 50. Yıl Yardımlaşma ve Dayanışma Yemeği 21 Ocak 2022 Cuma günü Uzunköprü Sanayi Sitesi Köprü Lokantası’nda yapıldı.Yemeğe Uzunköprü Kaymakamı Hakan Yavuz Erdoğan,Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan,siyasi parti yöneticileri,diğer takım yöneticileri,futbolcular ve çok sayıda sporsever katıldı.

 

Açılış konuşmasını yapan Uzunköprü Spor Teknik Direktörü Sinan Çetinkaya;”Biz bu gecemizi 2 yıl önce yapmak isterdik,aslında bu yıl bizim 52. yıldönümümüz.Fakat pandemi dolayısıyla maalesef bu yıla kaldı.Uzunköprü Spor’un tarihçesi şöyle;Uzunköprü Spor 1970 yılında Uzunköprü Gençlerbirliği ve Doğanspor’un birleşmesiyle 1970 yılında kuruldu.Uzunköprüspor’un kurulduğu tarihteki rengi sarı yeşil olarak belirlendi.Bu renkler Gençlerbirliği’nin sarısı ve Doğanspor’un yeşil renginden gelmektedir.1970 yılından itibaren Edirne Amatör Ligi’nde mücadele etti.1984 yılına kadar Edirne Amatör Küme’de çok sayıda şampiyonlukları bulunmakta.1984 yılında 3. Ligin kurulmasıyla Uzunköprüspor bu ligde oynamaya başladı.1988 yılında 3. Ligden 2. Lige çıktı.1989 yılında ise maalesef 2. ligden düştü ve yoluna 3. Ligde devam etti.1989-1997 yılları arasında 3. Ligde mücadele etti.1997 Yılında maalesef Amatör Kümeye düştük ve halen Amatör Kümede yolumuza devam ediyoruz.” dedi.

 

Ardından söz alan Uzunköprü Kaymakamı Hakan Yavuz Erdoğan;”Buraya geleli 2.5 yıl oldu ama geldiğimden beri bir elimiz sporun üstünde,spor faaliyetleriyle hem altyapı,hem tesisleşme desteklemeye çalışıyoruz.Bunu da şundan dolayı yapıyorum,bir mülki idare amiri olarak söyleyebilirim ki sporun ve sportif faaliyetlerin ilçeye getireceği dinamizmin farkındayım ve bunun  daha önce çalıştığım yerlerde de gördüm.Burada da geldiğim andan itibaren farkettim.Gerçekten büyük bir potansiyeli var bu ilçenin çok daha iyi yerleri hakediyor.Tabii bazı talihsizlikler oldu,geçen yıl çok ciddi bir çalışmamız oldu başkanımızla beraber.İyi de bir oluşum kurmuştuk ama hem fikstür hem de pandemi kaynaklı gecikmelerden geçen yıl çokta güzel sonuçlar almamıza rağmen son noktayı koyamamıştık.Bu yılda daha farklı bir yapılanma  ortaya çıktı.Kendi öz kaynaklarına dönmüş oldu Uzunköprüspor.Tabi bu sırada tesis ile ilgili çalışmalar devam ediyor.Bir taraftan inşallah bu yıl BAL Liginde takımımız devam edecek ya da belki de üst sıralara zorlama şeklinde.Uzunköprüspor’un mesela altyapısı yoktu geldiğimizde.Arkadaşları çağırdık Uzunköprü’nün bir altyapısı olması gerektiğini söyledik.Çünkü hep dış transfer yaparak bir yere gelinmeyeceğini anladık.Bu transferlere kaynak bulmakta zor.Geçen yıl itibariyle altyapı başladı,1.5 yıl oldu herhalde.Bu yılda onun sonuçlarını görmeye başladık inşallah böyle devam edecek.Son konumuz ise Stadyum,stadında yaklaşık bir 40 yıllık geçmişi vardı.Burayı belki bir onarıp düzeltiriz diye bir fikrimiz var ama bakanımızla görüştüğümüzde ilk olarak test yaptıralım eğer stad onarılmayacak durumdaysa o zaman yeniden yaparız diye.O zaman baktık stad gerçekten çürük çıktı.Şu anki durum koşullarında.Biz yine o sırada 2000’in altında drenaj sistemi-boru sistemi bunları yapmaya başladık öz kaynaklarımızla.Tribün konusunda yine tekrar bakanlığımızdan talepte bulunduk ve desteği sağladık.” ifadelerine yer verdi.

Uzunköprü Belediyesi Başkanı Özlem Becan ise;”Uzunköprüspor’un bu güne gelmesinde katkıda bulunan tüm Kaymakamlarımıza,Belediye Başkanlarımıza ve yöneticilere teşekkür ediyorum.Şehrimizin kulübüne sahip çıkan,taş üstüne taş koyan herkes bizim için çok kıymetli.Bizde yola spora ve sporcuya destek diye çıktık.İlk sezon bu manada gerçektende yalnız kaldık.Kaymakam bey izleyen sene geldi ve sağolsun desteğini esirgemedi.Ben  önceki dönem yönetici arkadaşlarıma da bir lafımızla yönetim kurulu üyesi teklifini kabul ettikleri için,elini bu kulüp için taşın altına koyduklarından dolayı teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL