Kültür-Sanat Uzunköprü Haberleri Okuma Sayısı: 378

UZUNKÖPRÜ’DE HAVA BUZ ,YÜREKLER SICACIK

Uzunköprü’de sosyal hayata büyük katkı sunacak projelerden biri olan kısa adı ‘Göl Vadi’, ‘Vadi Park’ rekreasyon alanının açılışı gerçekleştirildi. Göl Vadi (Vadi park)ın Açılışına CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Edirne..

UZUNKÖPRÜ’DE HAVA BUZ ,YÜREKLER SICACIK
Uzunköprü’de sosyal hayata büyük katkı sunacak projelerden biri olan kısa adı ‘Göl Vadi’, ‘Vadi Park’ rekreasyon alanının açılışı gerçekleştirildi.
Göl Vadi (Vadi park)ın Açılışına CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Edirne CHP İl başkanı Fevzi Pekcanlı, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, İYİ Parti İl Başkanı Ekrem Demir, Millet İttifakı İlçe Başkanları, Belediye Başkanları ve yöneticileri, Uzunköprü Kaymakamı Hakan Yavuz Erdoğan ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Interreg-IPA Bulgaristan-Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı kapsamında hayata geçirilen; 800 metrelik yürüyüş ve koşu yolu, içerisinde 155 metrekarelik çocuk oyun parkı, spor aletlerinin yer aldığı 170 metrekare spor alanı ve biri Vadi’yi gören diğeri de tarihi Uzunköprü’yü gören 10 metre yüksekliğinde 2 adet seyir terası bulunan proje ile 244.000 Euro değerinde yeni bir yaşam alanı Uzunköprü’ye kazandırılmış oldu..
 

Vadi Park’ın açılış konuşmasını yapan Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan, “Zor günlerden geçiyoruz. Sade biz değil, tüm Dünya zor günlerden geçiyor. Yaşadığımız pandemi sürecinde öncelikle sağlığımız,çocuklarımızın, büyüklerimizin, sevdiklerimizin sağlığı için kaygılandık,.kaygılanmaya da devam ediyoruz. Birçok acı kayıp verdik. Öte yandan pandemi kuralları kapsamında kapatılan veya çalışma sistemini değiştirilen işletmeler iktisadi acıdan onarılmaz yaralar aldı.ala bir çok işyerimiz kapalı açık olan işyerleri de ayakta durmaya çalışıyor. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Ağır ekonomik koşullar içinde mücadele eden belediyeler ve biz idarecileri alışık olmadığımız, hiç tecrübe etmediğimiz bu durum karşısında tek bir vatandaşımız mağdur olmasın diye bütün emeğimizi, bütün kaynağımızı pandemi ile mücadeleye ve yaraları sarmaya aktardık.
Vatandaşlarımız evinde 5 maskeyi beklerken, biz hem maskeyi, hem dezanfaktanı, hem de temel gıdayı vatandaşlarımızın kapısına götürdük. Yaklaşık 10 aydır da dönemsel olarak da değişen her çağrıya koşarak gidiyoruz. Elbette yaşadığımız bu süreçte hayata geçirmek istediğimiz projeleri aksamasını engellemeye çalıştık. İşte bugün de o projelerden nihayete erenlerden birinin açılışını gerçekleştiriyoruz. Konuşmamın başında tüm belediyelerin içinde bulunduğu ekonomik çıkmazdan bahsettim. Birazdan açılışını gerçekleştireceğimiz Vadi Park Projesi büyük bir proje.
Interreg – IPA Bulgaristan – Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı kapsamında Dimitrograv Belediyesi ile birlikte yürüttüğümüz projenin tüm maliyet Avrupa Birliği fonlarından karşılandı.
İlçemizde eksikliğini hissettiğimiz ve Uzunköprülülerin sosyal hayatına büyük katkı sağlayacağını düşündüğümüz Vadi Park’ın projesinin toplam maliyeti 244 bin Euro’dur
47 dönüm araziye kurulmuş olan vadi park inşa edilirken tek bir ağaca dokunmadan alana yeni donanımlar ekledik. Proje kapsamında öncelikle alanın tam ortasından gecen dere ıslah edildi. Güvenlik amacı için kurulan çitler ve tutunma alanlarıyla Uzunköprülü vatandaşlarımızın güzel vakit geçirebileceği alan oluşturduk. Alanın tam ortasında bulunan adacık mavi nazar boncuğu şeklinde düzenlendikten sonra adete  vadinin alameti durumuna geldi. Cazibe merkezi durumuna gelmesini istediğimiz bu alana modern çağın gereğine uygun olarak  800 metrelik yürüyüş ve koşu yolu, içerisinde 155 metrekarelik çocuk oyun parkı, spor aletlerinin yer aldığı 170 metrekare spor alanı ve biri Vadi’yi gören diğeri de tarihi Uzunköprü’yü gören 10 metre yüksekliğinde 2 adet seyir terası bulunan proje ile 244.000 Euro değerinde yeni bir yaşam alanı Uzunköprü’ye kazandırılmış oldu..
Ortak coğrafyada yaşayan bizler güzel işler çıkarabileceğimizi geçmişte olduğu gibi bu projede olduğu gibi ortaya koyduk. Dimitrograv Belediyesi, Uzunköprü Belediyesi arasında hayata geçirdiğimiz 3. proje olan Sınır Ötesi İşbirliği bölgesinin çekiciliğini tekrar kazanması için ortak faaliyetler projemizi büyütüp bugünlere getirenlere, başlama evresinden tamamlanma evresine kadar emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ederim.    Vadi Parkımız Uzunköprü’müze hayırlı uğurlu olsun.
Dimitrograv Belediyesi Başkan Yardımcısı Yankov cevrim içi katılarak Uzunköprü Belediyesi’ni tebrik eti.
Konuşmaların ardında protokol üyeleri vadi parkın kurdelesini kesip vadiyi inceledi.

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL