Tarım Haberleri Uzunköprü Haberleri Okuma Sayısı: 192

UZUNKÖPRÜ ZİRAAT ODASI KARAEVLİ TARIM FUARINA KATILDI

Uzunköprü Ziraat Odası Başkanlığı Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleriyle çiftçiler 2 Eylül Cuma günü Karaevli Tarım Fuarına katıldı. 232 ekip Uzunköprü ‘den 3 otobüs Kırcasalihten 1,Çöpköy bölgesinden 1ve Çavuşludan 1..

UZUNKÖPRÜ ZİRAAT ODASI KARAEVLİ TARIM FUARINA KATILDI

Uzunköprü Ziraat Odası Başkanlığı Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleriyle çiftçiler 2 Eylül Cuma günü Karaevli Tarım Fuarına katıldı.

232 ekip Uzunköprü ‘den 3 otobüs Kırcasalihten 1,Çöpköy bölgesinden 1ve Çavuşludan 1 olmak üzere toplam 6 araç ile yola çıktı.

2010 Yılından beri  Tekirdağ’ın Karaevli mahallesinde düzenlenen fuarda;tarımsal ekipman,traktör ve hayvancılık bölümleri ön plandadır.

Fuar Bölgede yazlık olarak  üretilen Ayçiçeği,mısır, meyve ve sebze ürünlerinin ekilmiş olarak sergilendiği bir organizasyondur.

Bölgede üretimi gerçekleştirilen hububat tohumlarının da firmalar tarafından tanıtımı yapmaktadır.

Karevli tarım fuarı;çeşitli hayvancılık yarışmalarının düzenlendiği,teknik bilgi,yeni çeşit tohumlar,yeni çıkan ilaçlar ve gübrelerinin uygulanmış olarak  görüleceği,zirai ekipmanların ve traktörlerin tarlada uygulama yaparken görüleceği çiftçilerimiz için çok faydalı bir açık alan uygulamalı tarım fuarıdır.

Uzunköprü Ziraat Odası yönetim Kurulu Başkan vekili Özcan Kayalı, Karevli tarım fuarı ile ilgili yaptığı açıklamada;’’Bizler Uzunköprü Çiftçimizin tarım ve hayvancılık konusunda yenilikleri yakından takip edebilmesi için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.

Bu yıl geniş bir katılım ile Karevli Tarım Fuarına katılım gerçekleştirdik.Modern tarım araçlarını ekipman ve aletleri ile birlikte,teknolojik yenilikleri,hayvancılıktaki gelişmeleri,bölgemizde üretilen tohum,meyve ve sebze çeşitlerini yerinde görme ve inceleme fırsatı bulduk.’’Dedi.

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL