Doğa Uzunköprü Haberleri Okuma Sayısı: 380

UZUNKÖPRÜ KENT KONSEYİ ÇÖPKÖY MAHALLESİNDEN SESLENDİ

Uzunköprü’müzün ve çevre köylerin yegâne ormanları olan başta Çöpköy ve Bülbül Ormanları olmak üzere kamusal önemi olan doğal varlıklar olan ormanlarımıza sahip çıkmak ve korumak yaşamın devamı için büyük önem..

UZUNKÖPRÜ KENT KONSEYİ ÇÖPKÖY MAHALLESİNDEN SESLENDİ

Uzunköprü’müzün ve çevre köylerin yegâne ormanları olan başta Çöpköy ve Bülbül Ormanları olmak üzere kamusal önemi olan doğal varlıklar olan ormanlarımıza sahip çıkmak ve korumak yaşamın devamı için büyük önem taşımaktadır.

 

Bölgemizin az sayıdaki ormanlarından olan Çöpköy ormanlarının özel şirketlere tahsis edilip edilmediğinin, ormanımızın kesilmesi için Orman Müdürlüğünce hak sahipliği verilip verilmediğinin acilen Uzunköprü Belediyesi ve Çöpköy Muhtarlığınca resmi olarak sorulması gerekmektedir.

 

Ağaç kesimlerinin başlamış olması, idari sürecin tamamlandığı ve bilgi edinme dilekçesi sonucunda gelecek bilgilere göre acilen iptal davası açılması zorunluluğu doğurmaktadır.

 

Uzunköprü Belediyesini ve Çöpköy Mahallesi Muhtarlığını, zaman geçirmeksizin orman kesimi ve tahsis ve hak sahipliği işlemlerini öğrenip dava açmaya çağırıyoruz, dediler.

Geçtiğimiz gün Çöpköy Mahallesine Uzunköprü Belediye Başkan yardımcı Ali Bülent Ulusoy, Çöpköy Mahalle Muhtarı Mustafa Arslan, kent konseyi yönetimi ile birlikte Hazine arazileri halkındır, özel şirketlerin değil… “Çöpköy Mahallesinde cevizlik için özel şirketlere tahsis edilen orman arazisi, tekrar ağaçlandırılarak Çöpköy halkına geri verilmelidir!”çağrısını yenilediler.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL