Kutlama Uzunköprü Haberleri Okuma Sayısı: 273

UZUNKÖPRÜ HALKI FENER ALAYINDA TEK YÜREK

İlçemizde yapılan 18 Kasım İlçemizin Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 100. Yılı Kutlama Etkinlikleri gün boyu devam etti.Saat 20:30’da ilçemiz Cumhuriyet Meydanı Atatürk heykeli önünde başlayan Fener Alayı Adalet Meydanı’nda sona erdi…

UZUNKÖPRÜ HALKI FENER ALAYINDA TEK YÜREK

İlçemizde yapılan 18 Kasım İlçemizin Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 100. Yılı Kutlama Etkinlikleri gün boyu devam etti.Saat 20:30’da ilçemiz Cumhuriyet Meydanı Atatürk heykeli önünde başlayan Fener Alayı Adalet Meydanı’nda sona erdi.

Ellerinde meşale ve Atatürk ile Türk Bayrağı ile Kültür Merkezi’ne yürüyen Uzunköprü Halkı yürüyüşe şarkı ve marşlar ile eşlik etti.Uzunköprü halkının katılımının yoğun olduğu gözlemlendi.Adalet Meydanı’nda son bulan Fener Alayı sonrası havai fişek gösterisi düzenlendi.Uzunköprü Halkı Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan ile hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi. Gecenin sonunda konuşan Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan;” Şehrimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümünde Atatürk ve onun devrimlerine bağlılığımızın en güzel kanıtlarından, köklü geleneğimiz Fener Alayı’nı halkımızın yoğun katılımı ile gerçekleştirdik. Laikliğin kalesi, aydın insanların kenti, Akıncı Beyleri Şehri Uzunköprü’den selam olsun.” İfadelerini kullandı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL