Kültür-Sanat Uzunköprü Haberleri Okuma Sayısı: 337

UZUNKÖPRÜ ADETA DOLDU TAŞTI

2016 Yılında ilçemizde 1. Uzunköprü Kültür,Sanat ve Tarım Festivali adı altında düzenlenen ve bu yıl yeni ismi ve temasıyla 2.’si düzenlenen festivalimiz 10 binlerin katılımıyla sona erdi.Uzunköprü halkı ve Uzunköprülü..

UZUNKÖPRÜ ADETA DOLDU TAŞTI

2016 Yılında ilçemizde 1. Uzunköprü Kültür,Sanat ve Tarım Festivali adı altında düzenlenen ve bu yıl yeni ismi ve temasıyla 2.’si düzenlenen festivalimiz 10 binlerin katılımıyla sona erdi.Uzunköprü halkı ve Uzunköprülü esnaf dopdolu 3 gece yaşadı.Simge ve Haluk Levent’in sahne aldığı 8 ve 9 Eylül tarihlerinde festivalin yapıldığı yer olan Cumhuriyet Meydanı adeta doldu taştı.

 

FESTİVALİN 1. GÜNÜ

Uluslararası Tarihi Uzunköprü Festivali’ne Uzunköprü Kaymakamı Onur Kökçü, ,CHP, Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan,İl ve İlçe Belediye Başkanları, Siyasi PARTİ İlçe Başkanları ,STK Başkanları, binlerce  vatandaş katıldı.Açılış konuşmalarını CHP Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan ve Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan yaptı.Kortej yürüyüşü sonrası festival alanında Toplu Sünnet ve Nikah şöleni gerçekleştirildi.Festivalin ilk günü halk oyunları gösterisi ile devam etti.Festival konserlerinin ilkinde Rumeli şarkılarının sevilen ismi Rumeli Ekrem sevilen şarkılarını Uzunköprü halkıyla birlikte söyledi.

 

FESTİVALİN 2. GÜNÜ

Festivalin 2. Gününde program Aziz Ioannis kilisesinde gerçekleştirilen ilçemiz ve Malkara’dan gelen zanaatkarların yer aldığı Sanat ve Zanaat sergisi ile başladı.Sergide 21 sanatçı eserlerini sergiledi.Ayrıca Samsun Atakum’dan gelen Cumhuriyet Kadınları Bando Takımı ve Bulgaristan’dan gelen folklor ekipleri gösteri yaptı.2. gün etkinlikleri kapsamında ilçemiz Atatürk Parkı’nda Akustik konserler ve En Lezzetli Pilav yarışması gerçekleştirildi.2. Günün akşam konserleri DJ Ozan Kudu konseri ile başladı.Gecenin finalinde son dönemin hit sanatçılarından Simge Sağın Uzunköprü halkıyla sevilen şarkılarını söyledi.2. Gece festival alanında yer alan kalabalık gözlerden kaçmadı.

 

FESTİVALİN 3. GÜNÜ

Festivalde 3. Gün programı Aziz Ioannis kilisesinde gerçekleştirilen ilçemiz ve Malkara’dan gelen zanaatkarların yer aldığı Sanat ve Zanaat sergisi canlı performansları ile başladı.Ardından Atatürk Parkı’nda Ahşap Boyama ve Takı Tasarım atölye çalışmaları,Halk oyunları gösterileri ve Akustik Performans gösterileri gerçekleştirildi.Daha sonra Yazar Ahmet Ümit Atatürk Kültür Merkezi’de sevenleri ve okurları ile bir araya geldi.Festival kapsamında gerçekleştirilen futbol turnuvası ödül töreni Oğuz Arda Sel Tesisleri’de gerçekleştirildi.Festivalin son gece performanslarında DJ Kutlu Tunca ve Türkiye’nin sevilen ismi Haluk Levent sahne aldı.Haluk Levent sevilen şarkılarını binlerce Uzunköprülü ile birlikte söyledi ve hayranları ile fotoğraf çektirdi.Levent gecenin finalini İzmir Marşı ile yaptı.Binlerce Uzunköprülü hep bir ağızdan İzmir Marşı’na eşlik etti.Ayrıca Ergene Kirliliği ile alakalı sorunları dile getiren Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan’a Haluk Levent Ergene ile alakalı bir şarkı yazacağını belirtti.

 

FESTİVALİN 4. GÜNÜ

Festivalin son günü etkinlikleri kapsamında Ördekli Göl Mesire alanında Piknik ve Kano Etkinliği,Balık Tutma Yarışması gerçekleştirildi.Son gün programı ise şu şekildeydi:Sanat ve Zanaat Sergisi Plaket Töreni,Çevreci Çocuklar isimli çocuk tiyatrosu ve Basketbol Turnuvası Ödül Töreni.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL