Kültür-Sanat Uzunköprü Haberleri Okuma Sayısı: 324

ULUSLARARASI TARİHİ UZUNKÖPRÜ FESTİVALİ MUHTEŞEMDİ

Her yaştan binlerce Uzunköprülü ile birlikte gerçekleştirilen kortej yürüyüşü, şehrimizin tarihinin en mutlu günlerinden birini ortaya çıkardı.   Uluslararası Tarihi Uzunköprü Festivali’ne Uzunköprü Kaymakamı Onur Kökçü, ,CHP, Edirne Milletvekili Okan..

ULUSLARARASI TARİHİ UZUNKÖPRÜ FESTİVALİ MUHTEŞEMDİ

Her yaştan binlerce Uzunköprülü ile birlikte gerçekleştirilen kortej yürüyüşü, şehrimizin tarihinin en mutlu günlerinden birini ortaya çıkardı.

 

Uluslararası Tarihi Uzunköprü Festivali’ne Uzunköprü Kaymakamı Onur Kökçü, ,CHP, Edirne Milletvekili Okan GAYTANCIOĞLU, İYİ PARTİ Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar,,İl ve İlçe Belediye Başkanları, CHP ,İYİ PARTİ İl Başkanları, CHP, İYİ PARTİ,AK  PARTİ,  MHP, GENÇ PARTİ, DP PARTİ İlçe Başkanları ,STK Başkanları, binlerce    vatandaş katıldı.

 

Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan, Uluslararası Tarihi Uzunköprü Festivali açılış konuşmasında şunları paylaştı.

 

Değerli katılımcılar, değerli konuklar günümüzde belediyecilik kavramının, belediye hizmetleri kavramının. anlamı çok gelişmiş durumdadır. Kapsayıcılığı çok yüksek kavramlardır. Kanımca artık belediyeciliğin yeni tanımı herkesin derdine derman olmaktır. Bizler hizmet ettiğimiz şehirler için. Fiziki somut projeler üretirken aynı zamanda şehirlerimizin tarihi, kültürel ve ekonomik değerlerine sahip çıkmak zorundayız. Düzenlediğimiz festivaller ile aslında bunu hedefliyoruz.. Uzunköprü’müzün tarihi eserlerini, kültürel mirasını, ilçemize ekonomik değer sağlayan, katma değer yaratan ürünlerini tanıtmak istiyoruz. Uzunköprü pirincini, köftesini, peynirini, helvasını. tüm Türkiye’ye duyurmak istiyoruz. Hepinizin bildiği gibi korona sürecinde festivallerimize ara vermek zorunda kaldık. Bu süreci iyi değerlendirmek adına festivalimizin adını da. Yerini de değiştirdik. Altı asırdır dimdik ayakta duran, dünyanın en uzun taş köprüsüne sahip bir ilçe olarak elbette ki festivalimizin adını, tarihi Uzunköprü Festivali koyduk.. Şu an içinde bulunduğumuz alanda tarihi taş köprümüzün yanında birçok festival ve fuara ev sahipliği yapacak kapasitede olan, adını tarihi taş köprümüzün yanında bulunan Türkiye’de ilk ve tek. Özelliğini taşıyan, hürriyet anıtımızdan alan, Hürriyet Meydanımızda olmaya devam edecek bundan sonraki festivallerimiz.

Değerli konuklar, Osmanlı’nın Rumeli’de kurduğu ilk Türk şehri olan bu topraklar, hürriyeti,. Özgürlüğü ve kardeşliği daha yüz on dört yıl önce anıtlaştırmış, içselleştirmiş ve özümsemiş. İşgallere, göçlere, zaferlere ve kurtuluşa tanıklık etmiştir.. geçmişten gelen tüm gücüyle bugün cumhuriyetin sarsılmaz kalesi, Atatürk devrimlerinin sadık bekçisi, ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı yolda ilerleyen, varlığı da yokluğu da. vatan bırakıp vatan bulmuş bu kadim şehrin aydınlık insanlarına yakışır bir festival hazırladığımızı düşünüyorum. Son olarak bu festivalin en iyi şekilde hazırlanması için gece gündüz demeden. belediye personelimize, yol arkadaşlarımıza, mesai arkadaşlarımıza, yoldaşlarımıza teşekkür ediyorum. Uluslararası Tarihi Uzunköprü Festivalimizin kazasız, belasız, güzel bir şekilde geçmesini. Ediyorum. Bugün bizleri yalnız bırakmadığınız ve varlığınızla bizleri onurlandırdığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Saygılar sunuyorum. Festivalimiz hayırlı uğurlu olsun efendim

 

Bu özel günde yanımızda olan sayın Valimize, sayın Kaymakamımıza, değerli Milletvekillerimize, Belediye Başkanlarımıza, siyasi partilerimizin kıymetli temsilcilerine ve kalbi Uzunköprü aşkı ile atan herkese çok teşekkür ediyoruz.

1.GÜN

Uzunköprü Belediyesi’inin düzenlediği Uluslararası Tarihi Uzunköprü Festivali kapsamında Perşembe günü  toplu nikah ve sünnet şölenini gerçekleştirilerek Festival Etkinlikleri başlamış oldu.

 

Halk Oyunları Gösterisinin ardından Nikah ve Sünnet Şölenini ile devam eden Festivale

 

Edirne Valisi H.Kürşat KIRBIYI,Uzunköprü Kaymakamı Onur Kökçü, ,CHP, Edirne milletvekili Okan GAYTANCIOĞLU, İYİ PARTİ Edirne Milletvekili Orhan Çakırlar,,İl ve İlçe Belediye Başkanları, CHP ,İYİ PARTİ İl Başkanları, CHP, İYİ PARTİ,AK  PARTİ,  MHP, GENÇ PARTİ, DP PARTİ İlçe Başkanları  yüzlerce   vatandaş katıldı.

Festival Alanında kıyılan toplu Nikahını Şahitleri Uzunköprü Kaymakamı Onur Kökçü,Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan yaptı.

 

 

Saat 19:00’da IBB Mehteranı Konseri ile başlayan Festival etkinliği  20:30 – DJ SIVO DJ Performans –ile 21:00  kadar devam etti ardından gençleri göz bebeği  CEZA Konseri ile İlgün tamamlanmış oldu. Uzunköprü Halkı Ceza’nın konserine  50 bin vatandaşımızın  ilgi gösterdiği görüldü.

 

2.Gün-

 

16 Eylül 2022; 11:00 THK Motorlu Yamaç Paraşütü Gösterisi (İlçe Merkezi Üzerinde), 12:00 Mevlid (Rıza Efendi Camii) (Şehit, gazi ve sünnet çocuklarımız için), 12:00 Atölye Ahşap Boyama, Takı Tasarım Halk Eğitim Merkezi ile – (Telli Çeşme Meydanı), 12:15 Halk Oyunları (Telli Çeşme) ve MOR-İZ Ritim Grubu Gösterisine Vatandaşlarımızın ilgisi çok yüksek olduğu gözlendi..

 

15:00 Nasuh Mahruki’nin  (AKM)’de yapılan söyleşiye vatandaşlarımızın ilgisi çok değildi.

 

20:30 DJ Uğur Gür DJ Performans’ının ardından  Sahneye İREM DERİCİ’nin çıkması ile festival alanında coşkulu Tezahüratlar başladı. İrem Derici’ye hayranları “İrem bizi pavyona götür” tezahüratında bulunarak pankart açtı. İrem Derici’den esprili bir yanıt ise gecikmedi. Derici, yanıtında şu ifadelere yer verdi: “Arkadaşlar gördünüz mü? İrem bizi pavyona götür. Bekleyin bir dakika. Ben size pavyona götüreceğim. Nasıl götüreceğim. ‘Tek başıma kalkamam bu işten’ dedim. Burak Bulut, Kurtuluş Kuş, İrem Derici, üçümüz pavyon açıyoruz. Bak ciddiyim. Pavyonun adı Rastgele. Bir ay içerisinde açıyoruz. Hepinizi bekliyoruz, efendim. Derici, sahnede eski ve yeni şarkılarını seslendirerek Uzunköprülülere unutulmaz bir gece yaşattı

İrem Derici’nin konserine  60 bine yakın vatandaşımızın katıldığı tahmin ediliyor.

 

17 Eylül 2022; 12:00 Atölye Taş Boyama ve Sepet Örme Halk Eğitim Merkezi ile – (Telli Çeşme Meydanı), 12:30 Konser Sokak Müzisyenleri (Telli Çeşme Meydanı), 14:00 – Yemek Yarışması (Cumhuriyet Parkı Sosyal Tesisinde yapılan etkinliklere vatandaşları katılımı çok yüksekti.

 

15:00 – Ataol Behramoğlu ve Haluk Çetin ile Müzik ve Şiir Dinletisine Vatandaşların katılımı çok yüksekti.Söyleşinin ardından Ataol Behramoğlu ve Haluk Çetin Hür Gazete Tv’de canlı yayınına katılarak sorularımızı yanıtladılar. Trakya’nın Tek kadın belediye Başkanı Özlem Becan’ı yaptığı güzel hizmetler için tebrik ediyorum.

 

Trakya’da Kadın belediye Başkanlarının daha çok olması gerektiğinin altını çizerek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçtaroğlu’na mesaj yolladılar.

 

Ataol Behramoğlu akşamda ADD Standını ziyaret etti. Sevenleriyle bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

20:30 – DJ Kutlu Tunca DJ Performans’ın ardından sahneye çıkan YAŞAR Konseri ile Uzunköprülü sevenlerine unutamayacağı bir gece yaşattı.

 

YAŞAR Konserine 50bin vatandaşın katıldığı tahmin ediliyor.

 

4.Gün-

18 Eylül 2022, 11:00’de  Trap Yarışması (Çamlık Atış Poligonu), 11:00- Balık Tutma Yarışması ve Piknik  (Ördekli Göl Mesire Alanıda yapıldı. Vatandaşların ilgisinin yüksek olduğu gözlemlendi.

 

15:00’de Uzunköprü nün evladı  Prof.Dr. Hüseyin Bağcı’nın AKM’deki söyleyişine katılımın çok yüksek olduğu gözlendi.

17:00 – Sokak Basketbolu Turnuvası Ödül Töreni – (Gülçiçek Parkı), 18:00- Balık Tutma Yarışması Ödül Töreni – (Ördekli Göl Mesire Alanı), 18:30 – Trap Yarışması Ödül Töreni – (Çamlık Atış Poligonu yapılarak Uluslararası Tarihi Uzunköprü Festivalimizi kazasız belasız bitirmiş olduk.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL