Uzunköprü Haberleri Okuma Sayısı: 458

ÜÇ AYLAR BAŞLADI

Halk arasında “Üç Aylar” olarak bilinen, içinde Recep, Şaban ve Ramazan ayının bulunduğu süreç Cumartesi günü başladı.. Recep, Şaban ve Ramazan aylarının bulunduğu üç aylar, 13 Şubat 2021 Cumartesi günü..

ÜÇ AYLAR BAŞLADI

Halk arasında “Üç Aylar” olarak bilinen, içinde Recep, Şaban ve Ramazan ayının bulunduğu süreç Cumartesi günü başladı..

Recep, Şaban ve Ramazan aylarının bulunduğu üç aylar, 13 Şubat 2021 Cumartesi günü başladı. Hicri takvime göre üç ayların ilki ve 29 gün sürecek olan Recep ayının ilk günü miladi takvimde 13 Şubat 2021’de başlıyor. İkinci ay olan ve 30 gün sürecek Şaban ayı ise 14 Mart 2021 Pazar günü başlayacak. Üç ayların sonuncusu ve 30 gün sürecek olan Ramazan ayı da 13 Nisan 2021 Salı günü başlayacak. Uzunköprü İlçe müftüsü Engin Çiçek  tüm İslam Aleminin ve Uzunköprü  halkının üç aylarını tebrik ederek şunları aktardı:

“Peygamber efendimiz şöyle buyurmuştur:”Allah’ım Recep ve Şaban ayını hakkımızda hayırlı eyle ve bizi Ramazan ayına kavuştur’ diye dua ederdi. Recep ayı,içinde iki mübarek geceyi bulundurmasından dolayı ilk Cuma gecesi (18 Şubat) Regaib Kandili, (10 Mart) Miraç gecesidir. Regaib, değeri çok olan, bağış, ihsan ikramı bol olan demektir. Bu gecede yapılan ibadet, itaat ve iyilikler Allah nezdinde makbul ve kabule şayandır. Miraç ise Peygamber efendimiz Mekke’den Mescit-i Aksa’ya oradan da göklere yükselerek Allah’ın huzuruna çıkma şerefine nail olduğu faziletli bir yolculuktur. Şaban ayının 15. Gecesi (27 Mart) Beraat Gecesidir. Bu gecenin faziletleriyle ilgili de Peygamber efendimiz şöyle buyurmuştur: ‘Şaban ayının ortasına denk gelen bu gecede Allah Teala dünya semasına rahmetiyle tecelli eder ve Kelb kabilesinin koyunlarının kıllarından daha çok sayıda insanların günahlarını bağışlar.

“KANDİLLER RAMAZANIN HABERCİSİ”

Bu kandiller, mübarek Ramazan ayının habercisidir. Aynı zamanda bu aylarda gücü ve sağlığı yerinde olanlar gündüzleri oruç tutabiliyorlarsa her gün tutsunlar. Tutamıyorlarsa Pazartesi ve Perşembe günleri tutarlarsa bol bol sevap alırlar. Geceleri de ibadetle ,zikirle ,Kuran-ı Kerim okuyarak geçirmeleri  ve bol bol sadaka vermeleri tavsiye edilir. Bütün İslam aleminin ve Uzunköprülü kardeşlerimizin  Üç aylarını tebrik ediyorum.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL