Kültür-Sanat Uzunköprü Haberleri Okuma Sayısı: 583

TRAKYA’NIN BİR ASIRDAN FAZLA SÜREN EĞLENCESİ “PAVLİ PANAYIRI” RENKLİ GÖRÜNTÜLER OLUŞTURUYOR.

Trakya’nın bir asırdan fazla süren eğlencesi “Pavli Panayırı” renkli görüntüler oluşturuyor. Sultan II. Abdülhamit’in fermanıyla ilk kez 1910 yılında kurulan, geçen yıl yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle iptal edilen panayır,..

TRAKYA’NIN BİR ASIRDAN FAZLA SÜREN EĞLENCESİ “PAVLİ PANAYIRI” RENKLİ GÖRÜNTÜLER OLUŞTURUYOR.

Trakya’nın bir asırdan fazla süren eğlencesi “Pavli Panayırı” renkli görüntüler oluşturuyor.

Sultan II. Abdülhamit’in fermanıyla ilk kez 1910 yılında kurulan, geçen yıl yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle iptal edilen panayır, bu yıl 111’nci kez misafirlerini ağırladı.

Kırklareli‘nin en küçük ilçelerinden Pehlivanköy‘de belediye tarafından Ergene Nehri yanındaki 110 dönümlük alana kurulan panayırda lunapark, açık hava lokantaları, seyyar satış alanları yer alıyor.

Halk arasında “Sonbahar Panayırı” ve “Pomak Bayramı” diye de anılan panayıra yöre halkı  büyük ilgi göstermeye devam ediyor.

 

“Pavli Panayırında konaklayacağı römorkların içerisini çekyat, yatak, somya gibi eşyalarla donatıp, üzerini branda ile kapatıyor.

Panayır alanındaki lunaparkın etrafına römorklarını konuşlandıran yöre halkı, dört günü burada geçiriyor.

Römorklarda konaklayan yöre halkı, yıl boyunca ürettikleri ürünlerin bir kısmını panayır alanında satarken, alışverişlerini de buradan yapıyor.

Evlerinin bahçesinde römorklarına ağaç dalları ile çatı yapan köy sakinleri, üzerini de branda ile kapattıktan sonra, römorklarını çekyat, yatak, somya gibi eşyalarla donatıp panayır alanına götürüyor.

 

Panayır alanında konaklayan Bozacı ve Sert  aileleri gün boyu panayır alanında gezerek alışveriş yapıyor.

Hatice Sert Römork içerisinde çorba, Taze Soğanlı Patesli,peynirli  pomak lorluBöreklerini ,Rodap tatlımızı  .vaz gecemediğimiz kur fasulyemizi ,pilavımız  yaparak   akşam saatlerinde demli çaylarımızı yudumlayarak lunaparktaki hareketliliği izliyoruz.

Pavli Panayırında “Günümüz çok güzel geçiyor, eğleniyoruz. Lunaparkımız var, arkadaşlarımızı, akrabalarımızı görüyoruz. 60 yıldan  beri hep panayırlardayız. Panayırımızı inanın dört gözle gelmesini bekliyoruz. Her şeyimizi panayıra göre ayarlıyoruz. Bir şeyimiz varsa onları satmaya çalışıyoruz. Hem para kazanıyoruz, hem alışverişimizi yapıyoruz, hem de eğleniyoruz.” diye konuştu.

Panayır, 12 Eylül pazar günü sona erdi

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL