Kutlama Uzunköprü Haberleri Okuma Sayısı: 533

SONSUZA DEK CUMHURİYET!

29 EKİM 1923’TE GERÇEKLEŞTİRİLEN, BİR BÜYÜK DEVLET, MİLLET KUCAKLAŞMASIDIR   Uzunköprü’de  29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 98’inci yıldönümü nedeniyle etkinlik gerçekleştirildi. Düzenlenen etkinliğe yıllar sonra vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Günü anlam..

SONSUZA DEK CUMHURİYET!

29 EKİM 1923’TE GERÇEKLEŞTİRİLEN, BİR BÜYÜK DEVLET, MİLLET KUCAKLAŞMASIDIR

 

Uzunköprü’de  29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 98’inci yıldönümü nedeniyle etkinlik gerçekleştirildi. Düzenlenen etkinliğe yıllar sonra vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Günü anlam ve önemine değinen Uzunköprü Kaymakamı Hakan Yavuz Erdoğan “Bugün “Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararının kurtaracağına yürekten inanan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Samsun’da yaktığı bağımsızlık ateşi, Amasya’ya, Erzurum’a, Sivas’a daha sonra da tüm yurda dalga dalga yayılarak, ülkemizi bölmek ve milletimizi yok etmek isteyenlere karşı verilen topyekûn mücadele sonunda, ülkemiz düşmen işgalinden temizlenerek, ilelebet payidar kalacak Türkiye Cumhuriyeti kurulmuştur.

 

 

Cumhuriyet, tarihimizde ki en önemli olaylardan biridir. Bizi biz yapan ve devleti de bizim yapan bir olaydır.29 Ekim 1923’te gerçekleştirilen, bir büyük devlet, millet kucaklaşmasıdır. Milletimiz de Cumhuriyet ile birlikte, onurlu ve eşit haklara sahip bir vatandaşlar topluluğu haline gelmiştir. Bu nedenle, bu bayram vatandaşlık bayramıdır, hepimizin bayramıdır, en büyük bayramdır.

Bu vesile ile Cumhuriyetin 98. Kuruluş yıl dönümünü ve Cumhuriyet Bayramınızı en kalbi duygularımla kutluyor, başta Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere, eşsiz fedakârlıklarıyla ölümsüzleşen bütün şehit ve gazilerimizi rahmetle, şükranla ve minnetle anıyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”dedi.

 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Uzunköprü Kaymakamı Hakan Yavuz Erdoğan makamında tebrikleri kabul etti.

Tebriklerin ardından Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 98’inci yıldönümü nedeniyle geçiş töreni gerçekleştirildi. Törende Uzunköprü Kaymakamı Hakan Yavuz Erdoğan, Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan, Garnizon Komutanı Topçu Kurmay Albay Mustafa Demirel Uzunköprülülerin bayramını kutladı.

 

Törende saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu. Törende öğrencilerden oluşan halk oyunları ekibi gösteri sergiledi. resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerini Uzunköprü Kaymakamı Hakan Yavuz Erdoğan, Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan, Garnizon Komutanı Topçu Kurmay Albay Mustafa Demirel verdi.

 

Düzenlenen törende öğrenciler, askeri birlikler,yer aldı. Geçit töreni boyunca yol kenarındaki vatandaşlar, Türk bayraklarıyla Öğrenci ve askerlere sevgi gösterilerinde bulundu. Vatandaşlar, görkemli geçit törenini telefonlarıyla da kaydetmeyi ihmal etmedi.

 

Törende, Uzunköprü Kaymakamı Hakan Yavuz Erdoğan, Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan, kurum müdürleri, Garnizon Komutanı Topçu Kurmay Albay Mustafa Demirel ,Cumhuriyet Başsavcısı Rıza Ünel, AK Parti İlçe Başkanı Kadir Bilgin,CHP İlçe Başkanı Muammer Çetiner, MHP İlçe Başkanı Onur Özer Ser, İYİ Parti İlçe Başkanı İbrahim Erkal, İl Genel Meclis üyeleri  ,Belediye meclis üyeleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, şehit ve gazi aileleri ile vatandaşlar yer aldı.

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????
????????????????????????????????????
????????????????????????????????????

????????????????????????????????????
????????????????????????????????????
????????????????????????????????????

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL