Edirne Haberleri Siyaset Okuma Sayısı: 281

SERPİL TÜTÜNCÜ’DEN TOKİ PROJESİNDE SORULAR!

İYİ Parti Edirne İl Başkanı Dr. Serpil Tütüncü, iktidarın sosyal konut projesine ilişkin olarak yüzde 40 indirimli fiyat duyurduğunu ancak 240 ay sonunda vatandaşa büyük fatura çıkacağını söyledi. İYİ Parti..

SERPİL TÜTÜNCÜ’DEN TOKİ PROJESİNDE SORULAR!

İYİ Parti Edirne İl Başkanı Dr. Serpil Tütüncü, iktidarın sosyal konut projesine ilişkin olarak yüzde 40 indirimli fiyat duyurduğunu ancak 240 ay sonunda vatandaşa büyük fatura çıkacağını söyledi.
İYİ Parti İl Başkanı Dr. Tütüncü, “Şu TOKİ dedikleri” başlığı altında paylaştığı açıklamasında, “Dar gelirli vatandaş bu dönemde hem kirasını ödeyip, hem de yüksek taksit bedellerini nasıl ödeyecek?” sorusunu yöneltirken şunlara yer verdi:
“TOKİ evleri projesi vatandaşlara sanki banka  kredisi gibi sabit ödeme şeklinde anlatılıyor.  Oysa yılda 2 kez memur maaş zamları oranında taksitlere zam yapılacak. Yani enflasyon artışı kadar. Taksitler ilk etapta 2 bin 280 TL ile 3 bin187 TL arasında başlıyor.
Her yıl yüzde 20-25 enflasyon olsa dönem sonunda evin bedeli  5-6 milyon TL’yi aşıyor. AKP, projenin duyurusunda yüzde 40 indirimli fiyat duyuruyor ama 240 ay sonunda vatandaşa büyük fatura çıkıyor.
Projede temeller 2023’ün başında atılacak. İyi ihtimalle daireler 2025’te teslim edilecek deniyor. Dar gelirli vatandaş bu dönemde hem kirasını ödeyip, hem de yüksek taksit bedellerini nasıl ödeyecek?
Her dairede 4 kişi yaşasa 120 bin nüfuslu yeni bir şehir yaratmış olursunuz. Bu insanlar işlerine nasıl gidecek? Çocukların okulları ne olacak? Şehir merkezine ulaşım çok zor.
Arsa toplattıkları yandaşların ellerindeki arsalara bu konutları yapacaklar. Bölgenin altyapısı, insanların sosyal hayatı ve deprem kuşağı olup olmadığı önemli değil. Oradaki arsa sahiplerine servet transferi yapılacak.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL