Köşe Yazarlarımız Okuma Sayısı: 512

SELİM BEKAR YAZDI;SÖZÜNÜN ERİ

Sevgili okurlarım ,Şehirler arası terminal için son noktayı başkan Becan koydu.Söz verdiğimiz gibi Atatürk Mahallesine yapıyoruz.kazmayı da Eylül ayında vuruyoruz.     Gazetemizi ve beni takip edenler hatırlayacaktır. Cep Terminalinden..

SELİM BEKAR YAZDI;SÖZÜNÜN ERİ

Sevgili okurlarım ,Şehirler arası terminal için son noktayı başkan Becan koydu.Söz verdiğimiz gibi Atatürk Mahallesine yapıyoruz.kazmayı da Eylül ayında vuruyoruz.

 

 

Gazetemizi ve beni takip edenler hatırlayacaktır. Cep Terminalinden canlı yayında terminal işletme sahipleri  yayınımızda konuşmuştu. Canlı yayınımızı izleyen  Başkan Becan Köy Minibüs Terminalinde ismimi vermeden açıklama yaptı.İsmimi vermesi çok önemli değil. Verdiğimiz mesajı alıp harekete geçmesi çok çok önemli.

 

Atatürk ve kavak mahalle halkı beni her gördüğünde soruyordu söz varda icraat yok. Atatürk mahalle halkının umutlarının azaldığı bu günlerde  başkan Becan MÜJDEYİ verdi.verilen bu müjdeyi de gazeteciler manşetlerine taşıyarak halkımızı bilgilendirdi.

Gazetemizde haberi okuyan Mahalle halkı gazetemizi arayarak Uzunköprü’nün Kızı Özlem Becan’a verdiğimiz oylarımız helal olsun. Dediler.

 

Sevgili okurlarım, Ben her zaman yazmışımdır hatırda kalmaz satırda kalır. Şehirler arası terminalimiz  ne zaman ihalesi yapılacak  içinde neler olacak  Başkan Becan’dan dinleyelim.Atatürk ve Kavak Mahalle halkı  yıllardır beklediği  şehirlerarası yeni Terminal Projesinin ihalesinin 12 Temmuz 2021 Pazartesi günü yapılacağını müjdesini verdi.

“İhale şartnamesinde belirtilenlere göre terminalimiz 1157 m2 oluşacak tek katlı bir şekilde olacak. Ayrıca 487 metre atıksu şebeke hattı döşemesi, 680 metre terminal bağlantı yolları yapım işi ihaleye göre yapılacak. 12 Temmuz Pazartesi günü yapılacak ihalenin ardından belediye tarafından en geç 60 gün içerisinde yer teslimi yapılacak ve terminal yapım işi 90 gün içerisinde yapılacak.

 

Başkan hanıma sizler adına sordum.Kaynağını buldunuz mu? Başkan Becan, “Uzunköprü Belediyesi kısa süre içerisinde öz kaynaklarıyla bu projeyi hayata geçirebilecek seviyeye geldi. İnanın çok çalıştık, çok yorulduk ama başardık. Proje için belirlediğimiz alanda yaptığımız imar plan değişikliğinin ardından projemizi çizdirdik. Üstünde bir takım değişiklikler yaptık. İhale sürecinin ardından ise Eylül ayında terminalimize ilk kazmayı vurmayı amaçlıyoruz. Başkan bir çok projenin müjdelerini de verdi. Onarlıda sırası geldiğinde yazacağım.

 

Sevgili okurlarım,Birkaç gün önce Atatürk Mahallesi 5 No’lu Muhittin bağlar aralığında, Tamer Çetin’e ait evde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Yangın 5 ev  ve 2 ahıra sıçradı. İtfaiye ve vatandaşlar birlikte soğutma işlemlerini yapmamış olsaydı. 30-40 hane olan ada komple yanacaktı.Ben yangının sonuna kadar çektim .yangından sonra evleri yanan vatandaşlarımızla konuştum.Uzunköprü belediye başkanlığı 21 vatandaşımızı evleri olana kadar konuk edecek. sıcak yemeklerini verecek. İş yerleri açılışlarını kaçırmayıp boy boy resin çekilenler. Maalesef böyle büyük bir faciada yoktular. Mağdur vatandaşlarına geçmiş olsun ziyaretine MHP İlçe Başkanı onur Özer Ser ve yönetim kurulu gitmiş.nerde Uzunköprü’nün Mülki amiri, nerede İktidar partisinin ilçe başkanı, nerede AKP’nin konuşan dili Akbulut neredeee

Sevgili okurlarım,Yangını Canlı yayında verdiğimizi izleyen Edirne Hudut Gazetesi Arıyor resim ve bilgi istiyor. Ve haberini yapıyor.

 

Sevgili okurlarım. Ergene kirliliği ve ormanlarımızın talan edilmesi gündemden düştüğü dediğimiz bu günler Başkan Becan 25 Haziran 2021 Cuma günü  Büyükçekmece Belediyesi ev sahipliğinde Ege ve Marmara Çevre Belediyeler Birliği’nin ilk encümen toplantısında Ergene kirliliğinin yanı sıra Uzunköprü ormanlarının “özel ağaçlandırma” adı altında talan edilip, peşkeş çekilmeye çalışıldığını detaylarıyla, uzun uzun anlattığını sosyal medya arcılığı ile paylaştı.

 

Sizlerden gelen soruları muhatabı olanlara ulaştırıyorum. Köprü Restorasyonu ve Çiftlikköy köprü yolu ne zaman başlayacak.bu sorulara Cevap iktidar partisinden yakında gelecek. İstanbul’da toplantıya katıldılar. Bekleyelimmmm!

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL