Ekonomi Havsa Haberleri Okuma Sayısı: 568

ÖZDEN:’’HALKIMIZIN MÜŞTEREK MENFAATLERİNİ SAVUNACAĞIZ.

Havsa CHP İlçe Başkanı Hüseyin Özden Gazetemize yaptığı yazılı açıklamada: Değerli Havsa’lılar; “04 Ocak 2021 Pazartesi günü yapılan Havsa Belediyesi Ocak Ayı Meclis Toplantısında gündem dışı meclise getirilen ve alınan..

ÖZDEN:’’HALKIMIZIN MÜŞTEREK MENFAATLERİNİ SAVUNACAĞIZ.

Havsa CHP İlçe Başkanı Hüseyin Özden Gazetemize yaptığı yazılı açıklamada: Değerli Havsa’lılar;

“04 Ocak 2021 Pazartesi günü yapılan Havsa Belediyesi Ocak Ayı Meclis Toplantısında gündem dışı meclise getirilen ve alınan kararla, “meskenlerden Ocak ayından geçerli olarak, 6 ay süre ile her meskenden 10 TL, 1 ila 10 daireye kadar 10 TL, 10 ila 20 daireyekadar,her meskenden 8 TL,21daire üstü hermeskenden 6 TL“CÜRUF BEDELİ”alınmasına karar verilmiştir. Vatandaşlarımız Ocak ayında gelen su ihbarnamelerinde ilave Cüruf Bedeli adı altında 10 TL ek bir bedel ile karşılaşmışlardır,böyle bir uygulama için komşu belediyelere baktığımızda, ne Edirne, ne Keşan, ne Uzunköprü, ne Babaeski, ne Süloğlu, nede Meriç Belediyesinde aylık ilave Cüruf Bedeli alınmamaktadır.

Her ay su ihbarnamelerinde Katı Atık Bedeli, Çevre Temizlik Vergisi ve Atık Su Bedeli alınmaktadır. Kaldı ki, yeni alınan Katı Atık Nakil Tırı sayesinde atıkların depolanıp tır ile taşınmasıyla tasarruf edildiği söylenmiştir. Buna rağmen ilave cürüf bedeli neden alınmaktadır.

Covid 19 salgınının ekonomik ve sosyal hayata etkilerinin azaltılması için belediyelerin birçok indirim yaptığı bir dönemde ek-ilave ücret ve tarifeler halkımıza yük olmaktadır.

Belediyecilik halka hizmettir. Tüccar müşteri alışverişi gibi uygulanamaz. Halkımız pahalılık, işsizlik ve ekonomik güçlüklerle karşı karşıya iken ek maddi yükler getirilmesini istemiyoruz. Önümüzdeki Şubat Ayı Meclis Toplantısında, Meclis Üyelerimiz vasıtasıyla benzeri olmayan Cüruf Bedelinin kaldırılması için önerge verip, halkımızın müşterek menfaatlerini savunacağız.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL