Köşe Yazarlarımız Okuma Sayısı: 590

ORKAN ALGÜL YAZDI;YETER Kİ GÖLGE ETMESİNLER

Bayılıyoruz insanları etiketlemeye. Bir yapıştırdık mı etiketini sökebilene Aşk olsun. Eşine bağlı ve eşi ile vakit geçiriyorsa kılıbık ,kahveye gidiyorsa kumarbaz,Alkol alıyorsa sarhoş, başörtü türban takıyorsa yobaz,çalışıp para kazanmışsa paragöz,..

ORKAN ALGÜL YAZDI;YETER Kİ GÖLGE ETMESİNLER

Bayılıyoruz insanları etiketlemeye. Bir yapıştırdık mı etiketini sökebilene Aşk olsun.

Eşine bağlı ve eşi ile vakit geçiriyorsa kılıbık ,kahveye gidiyorsa kumarbaz,Alkol alıyorsa sarhoş, başörtü türban takıyorsa yobaz,çalışıp para kazanmışsa paragöz, adam tutumlu ve hesabını biliyorsa cimri vs.vs.sonu gelmez.

Hele yine karşı partiden ise kesin sağlam bir muhalif etiketi vardır. Bu karşı partili arkadaş doğru düşünemez.

Bu etiketleme ta tarihe kadar sürer gider Sultan Abdülhamitçiler , Abdülhamit’in baskıcı olduğunu ileri sürenler.

Etiketleme, sınıflandırmanın toplumda huzursuzluk yaratan toplumu bölen tehlikeli bir sonucu vardır. Bir kez etiketledik mi artık onu dinlememiz mümkün değildir. O. odur artık.

Bizimle doğru bir iletişim kurmasına olanak kalmamıştır Ona artık o şekilde davranmaya başlarız.

Oysa ki ülkemiz ne çekti bu bölünmüşlükten. 12 eylül öncesini babalarımızdan dinler dururuz. Sağ-sol çatışmaları . Anlamadan dinlemeden sloganlarla kim ve ne için savaştığını bilmeden nice insanlar zarar görmedi mi?

Yaratılan düşmanlarla savaştılar , Don Kişot gibi.

Nice insanlar gibi nice kurumlar zarar gördü.Eğitim Enstitüleri gibi kurumlar eğitimi,feni köylere kadar götürüyorlardı ki hemen etiketlendiler ‘ Komünist yuvası’ diye.İnsanlar her tür sosyal bilimi öğreniyor diye oldu mu sana komünist ? BU COĞRAFYADA BİLMEK,ÖĞRENMEK,ÖĞRETMEK mükafatlandırılmayı geç neredeyse cezalandırılacak hale getirildi.Herkes aydınlanırsa karanlığı satamayacak gruplar var çünkü.Karanlığı,bilinmezliği satmak çok kolaydır.Bilinçli insanı kontrol ve dizayn edemezsin.Bizim ülkemizde bilinçli bir toplum oluşmaması için ciddi mücadeleler verilmiş.Neden ?

 

Sesi gür çıkan herkesi etkili konuşuyor zanneden, niteliğe önem vermeyen ambalaj budalası bir toplum oluştu.FOTOĞRAF ÇEKİLME SİYASETİ EN SİNİR OLDUĞUM KONULARDAN BİRİ.MESELA SON 15 YILDIR GÖREVDE YAPMIŞ BÜTÜN SİYASİLERİN ERGENEYLE FOTOĞRAFI VAR ÖYLE DEĞİL Mİ ? BELKİ 30 BELKİ 40 TANE İSİM SAYARIZ.NE YAPMIŞLAR PEKİ SONUÇ NE ? HİÇBİR ŞEY.Neden fotoğraf çektiriyorlar ?.Toplum bunu istiyor çünkü.Ambalajcılık nedeniyle bir işi yapıyor gibi gözükmek yapmaktan daha muteber..Çoğu kez oraya gidip fotoğraf çektirmek o fotoğrafı facebook’a aktarmaktan daha kısa sürüyor.Bunu bilin.

Bir de cahil kitlelere özgüven pompalandı.Bu daha da vahimdir.CEHALET BİR ETİKET DEĞİL DURUM TESPİTİDİR.BÖLÜNMÜŞLÜĞÜMÜZÜN YEGANE SEBEBİDİR.Eskiden okumamış büyüklerimiz bilmediği konular hakkında biz cahiliz siz daha iyisini bilirsiniz derdi.Şuan cehaletini kabul edebilecek kimse yok.Çünkü şişirildiler.Ağasın paşasın dediler.Makam mevki verdiler.Yetki verdiler.Seviyesizliği standart haline getirmek siyasilerin işine geliyor.Kimse kusura bakmasın.Haksız da sayılmazlar.Eğitimli kitleler artarsa şuan mevcut partilerin hiçbiri mevcut siyasi çizgileriyle ve programlarıyla sandıktan başarıyla çıkamaz.

Toplum olarak bu meseleyi çözemedik.Etiketçiyiz,fanatiğiz,tarafgiriz.Özeleştiriye ihtiyaç duymayan,eleştiriyi hakaret zanneden yapıdayız. Birbirimizi tanıyamadık. Doğru iletişime geçemedik Bu ülke hepimizin ve birlikte yaşamamız gerek .Aksini düşünmek bile istemiyorum.

 

Büyüklerimize siyasetçilerimize bu durumu anlatmamız gerek.Biz birbirimizi tanıyacağız ve doğru iletişime geçeceğiz.Eğitime önem vereceğiz. Eşitlik ve özgürlük ortamında,başarı, liyakat ve emeğin eğemen olduğu ortamda yaşayacağız. Dış mihraklar ve cemaatler gibi akımlara kapılmayacağız. Yaşadığımız ülkemizde haklarımız kadar borçlarımızı da sahipleneceğiz.

Atatürk bu vatanı biz gençlere emanet etti. Emanetine sahip çıkacağız. Yeter ki gölge etmesinler.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL