Köşe Yazarlarımız Okuma Sayısı: 729

ORKAN ALGÜL YAZDI;RESTORE EDİLMESİ GEREKEN KÖPRÜ MÜ ŞEHRİN VİZYONU MU ?

Sevgili okurlar bu hafta AK Parti İl Başkanı Belgin İba şehrimizi ziyaret ederek önemli açıklamalarda bulundu.Tarihi Taş Köprümüzün restorasyonuna 10 gün içerisinde başlanacağının müjdesini verdi.Tarihi Taş Köprümüzün akıbeti hakikaten önem..

ORKAN ALGÜL YAZDI;RESTORE EDİLMESİ GEREKEN KÖPRÜ MÜ ŞEHRİN VİZYONU MU ?

Sevgili okurlar bu hafta AK Parti İl Başkanı Belgin İba şehrimizi ziyaret ederek önemli açıklamalarda bulundu.Tarihi Taş Köprümüzün restorasyonuna 10 gün içerisinde başlanacağının müjdesini verdi.Tarihi Taş Köprümüzün akıbeti hakikaten önem arz ediyor.Restorasyon mimari terimini ‘’aslına uygun olarak bütünüyle onarma’’ olarak tanımlamak mümkün.Bilimsel kısmına girildiğinde konuyla ilgili fikrini aldığım mimar tanıdıklarım Türkiye’de restorasyonun yanlış kullanıldığını çoğu kez onarım yapılmasına restorasyon adı verildiğini söylüyor. Komik bir örnekle Sultan 2. Murat restorasyon sonrasını görmüş olsa yadırgamamalı diyorlar.Tarihi taş köprümüzün ‘’restorasyon’’ çalışmalarını izleyip görelim bakalım.Ata mirası Osmanlı tarihi dokusuna uygun mu onarılacak yoksa yaptık olduya mı getirilecek.

 

Köprümüz bu çalışma nedeniyle belirsiz bir süre trafiğe kapalı olacak.Fakat cevaplanması gereken önemli bir soru var.Köprü onarımı bittikten sonra trafiğe açık mı olacak? Yoksa kalıcı olarak araç trafiğine kapalı mı olacak ? Bu soru üzerinde neden fazla durulmuyor anlamış değilim.Bunun cevabı ilçe ticaretini,çarşısını doğrudan etkiliyor.Cevaplandıysa ve gözden kaçırdıysak da affola.Fakat soruşturuğum çoğu kişi soruyu cevapsız bıraktı.Ha bu konuda yetkililer de kesin bilgiye vakıf değilse yaptık olduya gelecek demek.

Gazi Caddesini bulvarlaştırma projesi uzunca zamandır herkesin dilinde.Caddenin trafiğe tamamen kapatılması konuşulan bir konu.Uzun zamandır araçların park edemediği yalnızca geçiş yapabildikleri ana caddemizde esnafların mevcut durumdan fayda sağladığını söylemek zor. Hatta ambulans,itfaiye,polis araçları gibi acil hizmet vermesi gereken araçların trafiğe takıldıklarını sıklıkla görüyoruz.Esnafın görüşü kesinlikle önemli fakat Edirne Merkezde Saraçlar Caddesi trafiğe kapanmadan önce ciddi bir tepki oluşmuştu.Şuanki durumu ortada.Ticaret insanın olduğu yerde vardır.Eğer ticaret araç trafiği ile yükselseydi kapitalist sistem tüm AVM’lerin ortasına yol döşerdi.

Belgin İba köprü restorasyonu dışında ikinci müjdesini yeni adliye binası olarak verdi.Şehrimize yeni bir adliye binası yapılması bir avukat hemşehriniz olarak kesinlikle gerekli.Mevcut bulunan adliye binamız devlet kurumu görüntüsünde bir hayli uzak.Civar il ve ilçelerde yeni yapılan adliye binaları/adalet sarayları şehir dışına taşmakta.Şehir dışına taşan kamu kurumları yeni işyerlerini beraberinde getiriyor.Dolayısıyla yeni işletmelere olanak sağlıyor.

 

Yeni çevreyolu olarak tabir edilen EDİRNE ÇANAKKALE yolu tarihi köprümüz ile amiyane tabirle Keşan girişini atıl bırakarak şehrimizin hareketliliğini ciddi şekilde etkiledi.EDİRNE ÇANAKKALE yolunu kullanan birinin Uzunköprümüze girmesi için bir nedeni var mı? YOK. Geçerken aklını çeldirecek bir tabelamız bile yok. EDİRNE-ÇANAKKALE yoluna şehrimizi taşıramadığımız sürece kendimiz çalıp kendimiz oynamaya devam ederiz Buraya taşmak için şehrin tüm siyasileri ve STK’larının birlikte olması gerek. Herhangi bir çalışma herhangi bir proje var mı ?

OSB dışında memleketin başka kurtuluşu yokmuş gibi davranılması tuhaf.Tabiki istihdam önemli, genç nüfus oluşturmak önemli.Fakat her görüş OSB konusunu kendince yorumlayıp topu taca atıyor.Fotoğraf çekilme siyasetine değil alternatife,B planına ihtiyaç var.Vizyona ihtiyaç var.Restore edilmesi gereken köprü mü yoksa vizyonumuz mu ?

Yeni kurulan partiler ilçemizde örgütlenmeye başladı.Memleket Partisi Kurucu İlçe Başkanı İnanç SÜLÜŞ ve Deva Partisi Kurucu İlçe Başkanı Recep CENGİZ ağabeyler ve ilçe örgütlerine başarılar diliyorum.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL