Köşe Yazarlarımız Okuma Sayısı: 688

ORKAN ALGÜL YAZDI;ERGENE KİRLİYMİŞ SİZE NE! HAVUZDA BOL BOL YÜZÜN!

  Sevgili okurlar Türkiye aşılama işleminde gaza bastı ve aşı olabilecek grupların kapsamı hızla genişlemeye başladı.Bu gidişat eski günlere döneceğimizin habercisi.Tabi aşı karşıtı olandan tut alman aşı sempatizanlarına , Rus..

ORKAN ALGÜL YAZDI;ERGENE KİRLİYMİŞ SİZE NE! HAVUZDA BOL BOL  YÜZÜN!

 

Sevgili okurlar Türkiye aşılama işleminde gaza bastı ve aşı olabilecek grupların kapsamı hızla genişlemeye başladı.Bu gidişat eski günlere döneceğimizin habercisi.Tabi aşı karşıtı olandan tut alman aşı sempatizanlarına , Rus aşısı bekleyenlere , aşılanınca çipleneceğini düşünenlere… böyle uzayıp giden farklı görüşler var.Alman aşısı olanlar diyor ki ; Avrupa diğer ülke aşılarını kabul etmeyecek. 1 Euro 10 TL’nin üzerinde… Avrupa bizi kabul etse bile biz Avrupa’yı kabul edebilecek noktada değiliz.

Bilim ; nedenleri ve sonuçları belirlenebilir bir disiplindir.Şuan mevcut aşıları bilimden çok panik olarak kabul etmek bence daha doğru. Aşı karşıtı değilim fakat bu böyle. Yarasa diye önümüze atılan bir neden var. Sonuçlarını ise henüz bilemiyoruz.Aşıların uzun vade yan etkileri ne olacak? Herkes aşılandıktan sonra ancak görülebilecek sonuçları elbet olacaktır.

Dünya 2020 Mart ayında covid19 ile tanışıp insanoğlu eve kapanma şaşkınlığı içindeyken devletler ve DSÖ hummalı şekilde aşı çalışmalarına başlamıştı.Türkiyede durum neydi bir hatırlayalım. Covid ilk başladığında Ercüment Ovalı isimli bir doktor tvlerde aslanlarımla kaplanlarımla covidi inceliyoruz yakında çareyi bulacağız diyordu. 23 Nisan’da açıklayacağız dediğini hatırlıyorum cumhuriyetçi laik kesimi etkilemenin yolu bu aslanlar kaplanlar 23 Nisan 19 Mayıs 29 Ekim. Oh ne ala. Aşı var mı ortada? En azından bir boğaz pastili bulsaydınız diye de makaraya aldılar durumu.

Ülkenin diğer kesimi ise WhatsApp gruplarında covidden korunma için dua atıyordu birbirine.

Alman firması buldu aşıyı. Hiç dua falan yok içinde 23 Nisan etkinliği de yok. Rus da buldu hem de baya erken. Hani şu vodkadan başını kaldıramadığını düşündüğümüz ırk. Çin aşısı ise ilk gelen parti. Yarasa yiyen arkadaşlar. Biontech firmasının sahibi Türk diye seviniyor bizimkiler.Belki bir gurur kaynağı olabilir ama neden kendi ülkemizde bilim ortamı yaratılamıyor diye sorgulamak da lazım.Ya bu her konuda böyle A milli takım ilk 11deki en iyi oyuncular yabancı ülkede oynayan Türkler.

Yerli aşıya isim arayışı var sosyal medyada gözüme çarptı.benim önerim ” oo paşam hoş geldin ” aşısı. En azından böyle hitap edilebilir.Herkes aşılandıktan sonra bulunacak aşının faydası ne olacak?bilinmez.

Bu yıl covidden dolayı Uzunköprü kültür sanat festivalini gerçekleştiremiyoruz. Kalabalık şekilde havuz açıyoruz. Kalabalık şekilde esnaf ziyareti yapıyoruz. Festivalde esnafın kasasına girecek 3-5 kuruş covid sebebiyle engellenmiş oluyor. Anlamsız bir tutum. Hes kodu uygulaması ile gayet yürütülebilir bir etkinlikti oysa ki.

Ha bu arada Ergeneyi temizleyip yüzülebilir hale getirmeyi vaadedenler size havuz yaptı Uzunköprülüler. Takmışlar bu işe kafayı illa yüzdürecekler sizi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL