Uzunköprü Haberleri Okuma Sayısı: 949

ORKAN ALGÜL YAZDI:BİZ İÇERDEYİZ ,DIŞARDA OLANLAR KİM!

Sevgili okurlar bu baskı itibariyle sizlere köşe yazıları ile ulaşmaya çalışacağım.Bu imkanı tanıyan Hür Gazete sahibi sayın Selim Bekar’a teşekkür ediyor ve hepimiz açısından faydalı olmasını temenni ediyorum. Geçirmekte olduğumuz..

ORKAN ALGÜL YAZDI:BİZ İÇERDEYİZ ,DIŞARDA OLANLAR KİM!

Sevgili okurlar bu baskı itibariyle sizlere köşe yazıları ile ulaşmaya çalışacağım.Bu imkanı tanıyan Hür Gazete sahibi sayın Selim Bekar’a teşekkür ediyor ve hepimiz açısından faydalı olmasını temenni ediyorum.

Geçirmekte olduğumuz zorlu pandemi döneminde bir çok kayıplar verdik.Öncelikle yakınlarını kaybeden tüm vatandaşlarımıza baş sağlığı dilerim.Pandemi kolay kolay bitecek gibi gözükmüyor, aşıların da akıbeti ortada.Aşı olup yeniden covid olanlar hatta covidden hayatını kaybedenler var. Tabi insan sorgulamadan edemiyor ; çevremizde covid19 salgını başladığından bu yana normal mevsimsel grip yok denecek kadar az .1 senedir taktığımız maskeler mevsimsel gribi yok edip coronaya çare olamadı mı ? yoksa PCR testleri de aşılarda olduğu gibi güvenilirlik şüphesi mi taşıyor.?

Salgının bir yanılsama olduğunu düşünenler de var, Avusturya’da vekilin biri kolaya test yapıyor kola da vekili kırmayarak pozitif çıkıyor.Bu ilginç bir durum fakat covid19’dan hayatını kaybedenleri , yoğun bakımları,ağır atlatanları ne yapacağız ? Salgının bir yanılsama olduğunu düşünme umursamazlığına kapılmamakta fayda var.Şu an için DSÖ ve ülkelerin aşı çalışmalarını takip edip güvenilirliği sorgulanan tüm talimatlara uymaktan başka çare yok.

Kısıtlamalardan her sektör muzdarip gıda ve temel ihtiyaçlar dışında kalan sektörlerin durumu hiç iyi değil.İnsanların evde bunalmasından daha önemli bir konu esnafın evde oturuyor olmasıdır.Salgının ekonomiye vermiş olduğu zarar ciddi boyutlarda maalesef.Dükkan kapalı, esnaf evinde oturuyor camdan bakıyor ki dışarıda pek sokağa çıkma kısıtlaması sakinliği yok.E tepki göstermesi normal.Bu son kısıtlama biraz da turizm gelirleri düşünülerek yabancı ülkelere ‘’bakın biz tedbir almıştık sonuç da aldık hadi gelin artık’’ kısıtlaması.

Kısıtlamaların son bulmasına daha 10 günden fazla bir zaman var.Ülkemizde geçtiğimiz günlerde iki enteresan olay yaşandı bunlardan biri Antalya’da bir otelin maske ve mesafe kuralına uymaksızın etkinlik düzenlemesi,diğeri ise Gaziantep’te Furkan Vakfı ‘nın camide itikafa girmesi ve neticeten Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin polislerinden biber gazı yemesi. Antalya’daki olaydan dolayı otelin güvenli turizm sertifikası iptal edildi otel yetkilisi açıklamasında görüntüyü sızdıranın başka bir otelde çalışan yabancı animatör olduğunu söyledi.Korona da parti düzenlemek mi sakıncalı casusluk yapmak mı ? Tam anlayamadık.

Gaziantep’te meydana gelen olayda adı geçen Furkan Vakfı üyeleri kalabalık şekilde camide ibadet etmek istiyor fakat polisin müdahalesiyle karşılaşıyor.Furkan Vakfı’nın radikal İslamcı görüşte bir vakıf olduğu ve normalde Diyanete bağlı camilere gitmeyi uygun görmeyip kendilerine ait bina ve yerlerde ibadet ettikleri söyleniyor.Provakatif bir eylem mi yoksa ibadet isteği mi ? Hepinize sağlıklı günler diliyorum.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL