Kutlama Uzunköprü Haberleri Okuma Sayısı: 502

MUHTARLAR GÜNÜ PROGRAMI BELLİ OLDU!

Uzunköprü Köy ve Mahalle Muhtarlar Derneği Başkanı  Nevzat Öztürk ,Muhtarlar Derneğinin  6. kuruluş yıl dönümü programı hakkında açıklamalarda bulundu.   Başkan Öztürk, Yaptığı açıklamada: “Muhtarlık müessesinin kuruluş günü olan 19..

MUHTARLAR GÜNÜ PROGRAMI BELLİ OLDU!

Uzunköprü Köy ve Mahalle Muhtarlar Derneği Başkanı  Nevzat Öztürk ,Muhtarlar Derneğinin  6. kuruluş yıl dönümü programı hakkında açıklamalarda bulundu.

 

Başkan Öztürk, Yaptığı açıklamada: “Muhtarlık müessesinin kuruluş günü olan 19 Ekim tarihi, 19 Ekim 2015 tarihinde çıkarılan genelge ile “Muhtarlar Günü” olarak kutlanmasına karar verilmiştir. Dolayısıyla bu yıl Muhtarlar Günü’nün altıncı  yılını kutluyoruz. Bu günün “Muhtarlar Günü” ilan edilmesinde başta Cumhurbaşkanımıza, Hükümetimize, Gazi Meclisimize, İçişleri Bakanlığımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Yerel yönetimler, gerek demokratik hayatta oynadıkları roller, gerekse kamu hizmetlerinin halka sunulmasında ve erişiminde yüklendikleri fonksiyonlar sebebiyle yerel halkın yönetime katılmasının ilk aşamasıdır. Yerel yönetimlerin en küçük birimi köy ve mahalle yönetimleridir. Muhtar kelime anlamı itibariyle; Türk toplumunun tarihsel-geleneksel nitelikleri ile ortaya çıkmış bir kavramdır. Başka bir deyişle; söz sahibi, seçilmiş, eren, ihtiyar anlamı da taşımaktadır. Nasıl siyasi partilerimiz demokrasimizin vazgeçilmez unsurlarıysa, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘’Muhtar da demokrasinin temel taşıdır. Görev ve sorumluluğu olan muhtarların hiç yetkisi olmaması tabii ki düşündürücüdür. Bugün bakıldığında 96 yılık köy kanunu ve 76 yıllık mahalle kanunun ile sorunlara çözüm üretmeye çalışan bir muhtarlık müessesi görüyoruz. Yerel yönetimlerin en küçük birim olan muhtarlığın belki özlük hakları sorunu çözüldü, ancak hizmet edebilirlik alanı her geçen gün daha da daraltıldığı görülmektedir. Bu sebeple Mevcut köy kanunu ve mahalle kanunu ile sorunlara aracılık yapmamız mümkün gözükmüyor.

Bu duygu ve düşüncelerle bu müessesede görev yapmış arkadaşlarımızı Saygı ve sevgiyle anıyorum. Ayrıca bugün aramızda olmayan, bu müesseseye hizmet etmiş ebediyete göç eden muhtarlarımızı da rahmet ve minnetle anıyorum. Ve tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar gününü kutluyorum.

 

Muhtarlar Günü etkinlikleri kapsamında Uzunköprü’deki resmi tören 19 Ekim 2021 Salı günü Cumhuriyet Meydanı Atatürk Heykeli önünde yapılacak.

 

Tören Programı şöyle;

Çelenk Sunumu,

Saygı Duruşu,

İstiklal Marşının Okunuşu, (Belediye Ses Sistemi ile)

Kutlama Mesajlarının Okunması,

Uzunköprü Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Nevzat ÖZTÜRK tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılması.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL