Köşe Yazarlarımız Okuma Sayısı: 203

MÜFİT DEMİRKOL YAZDI;ÖZGÜRLÜK

“Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir” Mustafa Kemal Atatürk Özgürlük, hem devlet hem de vatandaşlar için söz konusudur. Devletin özgürlüğü, bağımsızlığı demektir. Bağımsız olmak, başka  devletlerin güdümüne girerek, onların arzuları doğrultusunda..

MÜFİT DEMİRKOL YAZDI;ÖZGÜRLÜK

“Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir”

Mustafa Kemal Atatürk

Özgürlük, hem devlet hem de vatandaşlar için söz konusudur. Devletin özgürlüğü, bağımsızlığı demektir. Bağımsız olmak, başka  devletlerin güdümüne girerek, onların arzuları doğrultusunda , vatanı parçalatmak asla değildir.

Onların istedikleri bir şekilde, onların menfaatleri doğrultusunda hareket etmek ise sadece vatan hainliğidir.

Özgür ve bağımsız olmayan bir devlet dilediği biçimde hareket edemez..  Gerek cumhuriyet gerek milliyetçilik ancak özgür ve bağımsız bir devlette anlam kazanır. Bu sebeple, Türk Devleti’nin özgürlük ve bağımsızlığı her türlü düşünce akımlarının üstünde olmalıdır.

Özgürlüğün ikinci çeşidi vatandaşlar için söz konusudur. Cumhuriyet rejimleri aynı zamanda demokratik iseler, bu, vatandaşın rahat ve Özgür yaşamasını sağlar. Demokrasinin temeli budur. Cumhuriyet Türkiye’sinde vatandaşlar özgürlüğe sahiptirler. Ancak şunu da unutmamalıdır ki, her bireyin özgürlüğü diğer bireyin özgürlüğü ile sınırlıdır. Sonsuz özgürlük yoktur. Vatandaşlar birbirlerinin özgürlüklerine saygılı oldukları sürece demokratik hayat sürer, aksi kargaşa yaratır.

Özgürlük, herkesin hakkına saygı gösteren bir anlayışı kendine temel bir kural olarak alır.

Gerek saçma sapan el işaretleri ile, gerekse toplumun inançları ile milletinin içerisinde ayrılık yaratmak, kitlelerin bölünmesine yol açması, özgürlük bakımından  bakımından tehlikelidir.  Özgürlüğü yok eder.

Bağımsız bir ülkede yaşamamızın önemi istediğimiz dinde oluşumuz, istediğimiz dilde konuşma hakkına ve bize tanınan özgürlüğün bir sınırın oluşudur. Bu da demokrasinin , cumhuriyetin gereğidir.

Bu ülkede yaşamakta olanlar, ayrı ırk, ayrı din, ayrı inanç sahibi de olsalar, ülkenin birliği ve geleceği açısından tek yürek olmak zorundadırlar. Bu özgür olabilmenin vaz geçilmezidir.

Bireyler,gerek sözleri ile, gerekse yazıları ile, davranışları ile özgür olmalıdırlar.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL