İpsala Haberleri Siyaset Okuma Sayısı: 497

‘KORUCUKÖY BARAJI NEDEN YAPILMIYOR?’

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Korucuköy Barajına neden hala başlanılmadığını sordu. Gaytancıoğlu, Edirne İl Genel Meclis Üyesi İsmail Aliş ve CHP Yönetim kurulu üyesi İlker Çolak ile Korucuköy Barajı’nın olduğu..

‘KORUCUKÖY BARAJI NEDEN YAPILMIYOR?’

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Korucuköy Barajına neden hala başlanılmadığını sordu.
Gaytancıoğlu, Edirne İl Genel Meclis Üyesi İsmail Aliş ve CHP Yönetim kurulu üyesi İlker Çolak ile Korucuköy Barajı’nın olduğu alanı gezerek incelemelerde bulundu. Burada açıklamalarda bulunan Milletvekili Gaytancıoğlu, barajın yapımının son 30 yıldır gündemde olduğunu fakat bir türlü başlanmadığını kaydederek şunları söyledi:
“Bölge için çok önemli bir baraj olan Korucuköy Barajı tamamlandığında Keşan Beyendik, İpsala Korucuköy, İbriktepe, Hacıköy, Turpçular, Küçükhıdır, Sarpdere ve Sarıcaali köylerini kapsayan yaklaşık 100 bin dekar araziyi sulayacak. Korucuköy Barajı’nın projesi hazır olmasına rağmen bir türlü bütçesi açılmamış ve baraj inşaatına başlanılmamıştır. Dünyada ve ülkemizde ciddi bir kuraklık görülmesine rağmen AKP hükümetinin sulama barajlarına öncelik vermemesi son derece yanlıştır.”
Korucuköy Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı İzzet Oruç’da bölgeleri için çok önemli olan barajın biran önce yapılmasını istediklerini, kendi köylerinin ve çevre köylerinin gençlerinin işsizlik nedeniyle Tekirdağ Çorlu ve Çerkezköy’e gitmek zorunda kaldıklarını, projenin hayata geçmesi halinde göçlerin duracağını söyledi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL