Kutlama Uzunköprü Haberleri Okuma Sayısı: 219

KILIÇ;”BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN”

Uzunköprü  Ziraat Odası Yönetim kurulu Başkanı Yıldız Kılıç  Kurban Bayramına sayılı günler kala kurbanlık fiyatları ve kurban bayramında kesilecek hayvan sayılarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Kılıç; “Bu yıl kesilecek kurbanlık sayısında..

KILIÇ;”BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN”

Uzunköprü  Ziraat Odası Yönetim kurulu Başkanı Yıldız Kılıç  Kurban Bayramına sayılı günler kala kurbanlık fiyatları ve kurban bayramında kesilecek hayvan sayılarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Kılıç; “Bu yıl kesilecek kurbanlık sayısında geçen yıllara göre en az yüzde 25 oranında azalma olacağını öngörüyoruz. Hayvancılık işletmelerinden doğrudan yapılan satışlar hariç kurbanlık hayvanlar; hayvan pazarı ve canlı hayvan borsasının yanı sıra Kurban Hizmetleri Komisyonlarınca alınan kararlar doğrultusunda belirlenen kurbanlık hayvan satış yerlerinde ve özel kurbanlık kesimi yapılacak işletmelerden alınıp satılabilecek. Belirlenen bu yerlerin dışında kurbanlık hayvan alım ve satımlarına müsaade edilmeyecektir. Kurbanlık alacak vatandaşlarımız belirlenen bu yerlerden kurbanlık alacaktır. Bakanlık tarafından açıklanan en son kesilen kurbanlık hayvan satışları sayısı göz önüne alındığında; ülkemizde yıllık 960 bini büyükbaş, 2 milyon 850 bini küçükbaş olmak üzere toplamda 3 milyon 850 bine yakın hayvan kurbanlık olarak kesiliyor.Ziraat Odalarımızdan aldığımız bilgilere göre, kurbanlık satışları ağır ilerliyor.Öte yandan talepte yaşanması muhtemel düşüş üreticilerimizi düşündürüyor.Sahadan aldığımız bilgilere göre, vatandaşlarımızın alım gücünün düşmesi nedeniyle, bu yıl kurbanlık satışlarında en az yüzde 25 civarında azalma olacağını tahmin ediyoruz.Her yıl bayrama yakın bu dönemlerde gerçekleşen satış rakamlarıyla bu yılın rakamları karşılaştırıldığında bu düşüş net olarak görünüyor. Nakliye ve çadır kiralarının yüksek olmasına bir de alım gücünde yaşanan düşüş eklenince, üreticilerimiz şehir dışında olan hayvan pazarlarına satış için gitmekte tereddüt ediyor. Üreticilerimiz, kurbanlıklarını mümkün olduğunca yerlerinde yani ahırlarda satmaya çalışıyor. Bazı illerimizde, geçtiğimiz yıllarda çadırlara olan yoğun talep nedeniyle kurayla yapılan çadır satışlarında, bu yıl talep düşüklüğünden dolayı kuraya ihtiyaç dahi olmadığını görüyoruz.Bu da bu yıl şehirlerde daha az kurbanlık çadır, dolayısıyla daha az kurbanlık göreceğimiz anlamına geliyor. Kesilecek kurbanlık sayısında geçen yıllara göre en az yüzde 25 oranında azalma olacağını öngörüyoruz. Bu yıl yaklaşık 720 bin büyükbaş, 2 milyon 150 bin küçükbaş, toplamda ise 2 milyon 870 bin kurbanlık hayvan kesileceğini tahmin ediyoruz.” İfadelerini kullandı.

Üreticisinden tüketicisine bütün vatandaşlarımızın yaklaşan Kurban Bayramlarını kutluyor ve bu mübarek günlerin ülkemize bereket getirmesini diliyoruz.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL