Edirne Haberleri Kutlama Okuma Sayısı: 186

KAKAVA ATEŞİ BOLLUK BEREKET İÇİN YANDI

UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Listesi’ne bulunan ve her yıl 5-6 Mayıs tarihlerinde düzenlenen Kakava-Hıdırellez Şenlikleri, ülkemizin dört bir yanından gelen misafirlerle birlikte coşkuyla kutlandı. Çeşitli gösterilerin ve açılış..

KAKAVA ATEŞİ BOLLUK BEREKET İÇİN YANDI

UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Listesi’ne bulunan ve her yıl 5-6 Mayıs tarihlerinde düzenlenen Kakava-Hıdırellez Şenlikleri, ülkemizin dört bir yanından gelen misafirlerle birlikte coşkuyla kutlandı.

Çeşitli gösterilerin ve açılış konuşmalarının ardından dev Kakava ateşini; Edirne Valisi Sayın H. Kürşat Kırbıyık, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Gökhan Yazgı, Milletvekilleri, Belediye Başkanları ve protokol üyeleri hep birlikte yaktı.

Baharın gelişini simgeleyen Kakava Şenlikleri için yaklaşık 5 ton odundan hazırlanan dev ateş, ilimize, ülkemize ve tüm insanlığa huzur, bolluk, bereket, sağlık, huzur ve hoşgörü getirmesi dilekleriyle yakıldı.

Edirneli vatandaşlarımızın yanı sıra Türkiye’nin birçok ilinden ve birçok ülkeden Edirne’ye gelen binlerce misafir Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin yapıldığı Sarayiçi Er meydanında hazırlanan dev Kakava ateşi etrafında bir araya geldi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL