Kutlama SonDakika Uzunköprü Haberleri Okuma Sayısı: 426

İTFAİYE HAFTASI KUTLANDI!

İstanbul’da yaşanan depremlerden dolayı 1500lü yılarda evlerin taş yerine ahşaptan yapılmasına neden olmuştur.Fakat ahşap malzeme kullanımı yangınların çok hızlı büyümesine neden olmuş ve büyük hasarlar oluşturmuştur.Türkiye’de itfaiye teşkilatı ilk olarak..

İTFAİYE HAFTASI KUTLANDI!

İstanbul’da yaşanan depremlerden dolayı 1500lü yılarda evlerin taş yerine ahşaptan yapılmasına neden olmuştur.Fakat ahşap malzeme kullanımı yangınların çok hızlı büyümesine neden olmuş ve büyük hasarlar oluşturmuştur.Türkiye’de itfaiye teşkilatı ilk olarak 1714 yılında Osmanlı İmparatorluğu döneminde Yeniçeri Ocağı‘na bağlı olarak Dergâh-ı Âli Tulumbacı Ocağı adıyla kuruldu. Yeniçeri Ocağı’nın 1826’da kaldırılmasıyla yerine 1827 yılında ordu içinde Yangıncı Taburu adlı itfaiye teşkilatı kuruldu.Bu birliğin yetersiz kalmasıyla 1884 yılında 4 kara itfaiye taburu 1887 yılında ise 1 deniz itfaiye taburu daha kurulmuştur.

25 Eylül 1923 tarihinde itfaiye hizmetlerinin belediyelere devredilmesiyle itfaiye teşkilatı günümüz halini almıştır.

 

Ülkemizde her yıl 25 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında İtfaiye Haftası olarak kutlanmaktadır.Bu yıl 307.’si kutlanan hafta Uzunköprü’de,Uzunköprü Belediyesi itfaiye binasında düzenlenen törenle kutlandı.Düzenlenen törene Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan,Uzunköprü Kaymakamı Hakan Yavuz Erdoğan ve Uzunköprü Belediyesi’ne bağlı İtfaiye ekipleri katıldı.

Uzunköprü Belediye Özlem Becan, burada yaptığı konuşmada, fedakarca çalışan itfaiye ekiplerine minnettar olduklarını söyledi.

Becan, itfaiye ekiplerini olaylara en hızlı şekilde müdahale ettiğini ifade ederek, ” Bugün İtfaiye Haftasını kutlamak amacıyla, Uzunköprü Kaymakamı Sayın Hakan Yavuz Erdoğan ile birlikte itfaiye personelimizi ziyaret ettik.

Misafirperverliklerinden dolayı başta İtfaiye Müdürümüz Sayın Kazım Gürkan Kır’a ve bütün itfaiye personelimize teşekkür ederim.

Zor günlerimizde yanımızda olmak için her zaman hazır olan ve fedakarca çalışan tüm itfaiye ekiplerinin İtfaiye Haftasını kutluyorum.

“ dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL