Uzunköprü Haberleri Okuma Sayısı: 406

İSTASYON GÜMRÜĞÜ UZUNKÖPRÜ’YE İLAÇ OLURMU?

Uzunköprü halkı AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal’a  Seslendi.Uzunköprü İstasyon Gümrüğünün  aktif duruma getirmek için çalışmalarınız ne durumda? Türkiye’de ki toplam 39 sınır kapısının 8 tanesi demiryolu bağlantılı ve bunlardan..

İSTASYON GÜMRÜĞÜ UZUNKÖPRÜ’YE İLAÇ OLURMU?

Uzunköprü halkı AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal’a  Seslendi.Uzunköprü İstasyon Gümrüğünün  aktif duruma getirmek için çalışmalarınız ne durumda? Türkiye’de ki toplam 39 sınır kapısının 8 tanesi demiryolu bağlantılı ve bunlardan bir tanesi de Yunanistan ile Türkiye arasındaki yegane tren yolu olup Evros ilinin Pythio (Kuleliburgaz) ve Kumçiftliği ilçelerine bağlantı sağlayan Uzunköprü istasyonu. 04.09.1953 tarihinde işletmeye açılmış. Toplam alanı 1800 m2 olan Uzunköprü Gümrüklü Tren İstasyonu dahilinde TCDD tarafından 31.10.2013 tarihinde restore edilen 6 odadan müteşekkil 160 m2 büyüklüğünde Uzunköprü Gümrük Müdürlüğü hizmet binası da yer alıyor. TC Ticaret Bakanlığı internet sitesi Uzunköprü tren hudut kapısının faal ve daimi olduğu bilgisini verirken Emniyet Genel Müdürlüğü ise 17.06.2019 tarihli güncelleme ile pasif olduğu bilgisini veriyor.

 

 

Hür Gazete  olarak yaptığımız araştırmalarda Pityon-Sirkeci arasında çalışan ve Uzunköprü’den de yolcu alıp yolcu indiren uluslar arası trenin 2010 yılına kadar aktif olduğu; o tarihte başlayan Uzunköprü-Pehlivanköy tren yolu yenileme çalışmaları nedeniyle seferlerin durdurulduğu; fakat yenileme bittikten sonra kısa bir süre Yunanistan-Türkiye arasında yağ taşıma amaçlı kullanılıp söz konusu ticaretin suistimal edilmesi sebebiyle 2019 yılında iptal edildiği bilgisine ulaştık.

 

Leva’nın 13 TL, Euro’nun da 25 Lirayı aşmasını ucuz alışveriş fırsatına döndüren Bulgar vatandaşlarının Edirne merkez ilçe’de, Yunan komşularımızınsa Keşan ekonomisine verdiği olağanüstü katkı; bizim de Uzunköprü’ye kuşbaşı uçuş mesafesinde olan Batı Trakya’nın en doğu ucundan Yunanistan’ın en güneyine hergün yüzbinlerce Yunan’lıya taşıma hizmet veren Hellenic Train fırsatını neden kullanamıyoruz sorusunu sormamıza sebep oldu. En azından Hellenic Demir Yollarının Selaniğe taşıdığı 75 bin İskeçe, 110.000  Rodopi ve 150.000 nüfuslu Evros illerinden komşularımızı trenle ordan Uzunköprü’ye  getiremiyoruz? Uzunköprü gümrüğünü tekrar hizmete açmak, Yunanistan’dan gelen treninin Uzunköprü’de durmasını sağlamak, Hellenic Train yada ilgili ticaret odaları ve sınır komşusu belediyeler ile işbirliği tesis etmek ve güçlü reklam çalışmaları yapmak zormudur?

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL