Doğa Edirne Haberleri Okuma Sayısı: 139

İBA: ÇEVRE GELECEĞE BIRAKILACAK EMANETTİR.

AK Parti Edirne İl Gençlik Kolları üyeleri “Çevre Temizliği” etkinliği gerçekleştirdi. AK Parti Genel Merkez Çevre Şehir ve Kültür Birim Başkanlığı tarafından 81 ilde eş zamanlı olarak “Çevre Temizliği” etkinliği..

İBA: ÇEVRE GELECEĞE BIRAKILACAK EMANETTİR.

AK Parti Edirne İl Gençlik Kolları üyeleri “Çevre Temizliği” etkinliği gerçekleştirdi. AK Parti Genel Merkez Çevre Şehir ve Kültür Birim Başkanlığı tarafından 81 ilde eş zamanlı olarak “Çevre Temizliği” etkinliği gerçekleştirildi. Bu kapsamda Edirne AK Parti Gençlik Kolları üyeleri de NATO Köprüsü çevresinde temizlik yaptı. Şehirleri daha yaşanılabilir kılmak ve farkındalık oluşturmak amacı ile gerçekleştirilen etkinliğe AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba’da katıldı.

“Çevre geleceğe bırakılacak emanettir.”

İba, burada basın mensuplarına kısa bir açıklama yaptı. Farkındalık yaratmak için gençlerle birlikte olduğunu belirten İba, nehir kenarında piknik yapan insanların geride çok sayıda atık bıraktıklarını ifade ederek bu durumun kendilerini üzdüğünü söyledi. İba, “Çevre miras değil geleceğe bırakılacak bir emanettir. Bu nedenle buradan bir farkındalık yaratarak herkese mutlaka piknik yaptıktan sonra çöplerini toplamalarını, bu doğal güzellikleri kirletmemelerini tavsiye ediyoruz. Gençlerimize de çok teşekkür ediyoruz, böyle bir etkinlik düzenledikleri için.” dedi.

 

AK Parti gençlik kolları olarak 81 İl gençlik teşkilatları olarak, şehirlerin parklarını, sahillerini, sokaklarını temizlediklerini belirten Edirne İl Gençlik Kolları Çevre Şehir ve Kültür Birim Başkanı Hasan Aygün, etkinliğin ülke çapında eş zamanlı olarak gerçekleştirildiğini belirtti.

“Sıfır atık kampanyası çevre duyarlılığını arttırdı”

Aygün, “Sayın Cumhurbaşkanımızın eşi Sayın Emine Erdoğan hanımefendi öncülüğünde ‘sıfır atık’ kampanyası ile çevre duyarlılığımızı daha kurumsal bir hale dönüştürmüş bulunmaktayız. Doğada çözümlenmesi yüzyılları bulan plastik atık ve diğer birçok çeşit çöp atıkların ayrıştırılması ile geri dönüştürülmektedir.  Ülkemizde son yıllarda mevsim normallerinin üzerinde sıcaklıklar yaşanmaktadır. Yeşil alanlara bıraktığımız atıklarımız aşırı sıcak dolayısıyla yangınlara sebebiyet vermektedir. Bundan dolayı özellikle yaz aylarında yeşil alanlarımızda, ormanlarımızda piknik bölgelerimizde çöpleri temizlememiz gerekmektedir. ” Diye konuştu.

Doğaya, çevreye duyarlı ve yeşil alanları korumanın bilincinde bir gençlik olarak bu çalışmalara öncülük ettiklerini dile getiren Aygün, “Havaya, suya, toparlağa düşen Cemre gibi Gönüllere düşen Cemreyiz Biz.” diyerek Başta Cemre hareketimizin gönül elçilerine, gençlik kollarımızın kıymetli mensuplarına ve tüm kamuoyuna teşekkürlerimi sunuyorum.” Diye konuştu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL