Kültür-Sanat Uzunköprü Haberleri Okuma Sayısı: 1.200

“HER YÖNÜYLE UZUNKÖPRÜ” SEMPOZYUMU BAŞLADI

Uzunköprü, Osmanlı Devleti tarafından Rumeli’de kurulan ilk Türk şehridir. Adını sahibi de olduğu dünyanın en uzun taş köprüsünden almıştır. Türkiye’yi Balkanlar ve Avrupa’ya bağlayan geçiş yollarının üzerinde ve sınırda bulunması..

“HER YÖNÜYLE UZUNKÖPRÜ” SEMPOZYUMU BAŞLADI

Uzunköprü, Osmanlı Devleti tarafından Rumeli’de kurulan ilk Türk şehridir. Adını sahibi de olduğu dünyanın en uzun taş köprüsünden almıştır. Türkiye’yi Balkanlar ve Avrupa’ya bağlayan geçiş yollarının üzerinde ve sınırda bulunması kente stratejik önem katmaktadır. Uzunköprü tarihi, kültürü ve ekonomik kapasitesi ile Edirne’nin diğer ilçeleri arasında öne çıkmakta olup nüfus ve toprak büyüklüğü ile dikkat çeken bir merkezdir. Trakya topraklarının en verimli bölgesi olan Ergene havzasında yer alan Uzunköprü’nün ekonomisi tarıma ve tarımsal sanayiye dayalıdır.

İlçemiz; bilime verilen önem, örgütlenme yeteneği, ortak hareket etme kültürü, girişimcilik, basın yayın özgürlüğü ve insan hakları konusunda yüksek bir bilince sahiptir. Uzunköprü Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Uzunköprü Meslek Yüksekokulu, Uzunköprü Kaymakamlığı ve Belediyesi tarafından ilçenin yaşam kalitesini artırmak için faaliyete geçirilen birçok sosyokültürel, ekonomik, tarihsel ve çevresel çalışmalar bulunmaktadır. Bu çalışmalara bir yenisini daha eklemek üzere, Uzunköprü’nün Kurtuluşunun 100.yılında ve Trakya Üniversitenin Kuruluşunun 40.yılında, “Uzunköprü Sempozyumu” 03-05 Kasım 2022 tarihleri arasında Trakya Üniversitesi Uzunköprü Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ve Uzunköprü Meslek Yüksekokulu’nun ev sahipliğinde dış paydaşımız olan Uzunköprü Kaymakamlığı ve Uzunköprü Belediyesi’nin destekleriyle düzenleniyor.

Sempozyumun ana teması; kuruluşunun 100.yılına özel olarak “Her Yönüyle Uzunköprü” olup Sosyal Bilimler, Fen ve Mühendislik Bilimleri, Güzel Sanatlar, Eğitim Bilimleri, Spor Bilimleri, Tasarım Bilimleri ve Sağlık Bilimleri alanlarında bütün çalışmalar kabul edilecektir. İlçemiz ve bölgemiz ile ilgili konuların konuşulacağı ve tartışılacağı farklı oturumlar ayrıca düzenlenecek.

Uzunköprü Sempozyumu: Her Yönüyle Uzunköprü etkinliğinin açılışını Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Uzunköprü Kaymakamı Onur Kökçü, Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan, Yüksekokul Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Enver Erdinç DİNÇSOY,Uzunköprü Meslek Yüksekokul Müdürü İsmail Kılıç,Uzunköprü Ticaret ve sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Akalın,akademi üyeleri, geleceğimizi aydınlatacak öğrenciler ve değerli konuklar ile gerçekleştirildi.

Uzunköprü Sempozyumunda konuşma yapan Uzunköprü Belediye başkanı Özlem Becan Uzunköprü’müzün geleceği için durmaksızın çalışan paydaşlarımız ile işbirliği içerisinde gerçekleştirdiğimiz bu anlamlı etkinlik ile şehrimizi tanıma ve tanıtma yolunda güzel bir adım atmış oluyoruz.

Uzunköprü Sempozyumu’nun hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyor, konuklarımıza hoş geldiniz dileklerimizi iletiyoruz.

Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan’ın konuşmasının ardından  Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu,Başkan Becan’a 100.yılına özel olarak “Her Yönüyle Uzunköprü” Sempozyumuna katkılarından dolayı teşekkür etti. Plaket takdim etti.   

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL