Eğitim Uzunköprü Haberleri Okuma Sayısı: 200

HANİ EĞİTİM PARASIZDI?

Okulların başlamasına sayılı günler kala aileleri alışveriş telaşı sardı. Yüksek enflasyon ve fiyat artışlarının kırtasiye, ve okul kıyafeti gibi ürünlere de yansıdığı görülürken anasınıfı öğrencisinin toplam gideri 2 bin liraya, ilkokul ve ortaokul öğrencisininki ise..

HANİ EĞİTİM PARASIZDI?

Okulların başlamasına sayılı günler kala aileleri alışveriş telaşı sardı. Yüksek enflasyon ve fiyat artışlarının kırtasiye, ve okul kıyafeti gibi ürünlere de yansıdığı görülürken anasınıfı öğrencisinin toplam gideri 2 bin liraya, ilkokul ve ortaokul öğrencisininki ise 3 bin lira kadar yükseldi.

 

Okulların açılmasına az bir süre kala ailelerin de çocuklarını okula hazırlama telaşı sürüyor. Birçok sektör ve üründe olduğu gibi fiyat artışının kırtasiye ve giyim ürünlerinde de olduğu dikkat çekerken geçen yıla oranla giderlerin bir hayli yükseldiği görüldü. Piyasalarda yapılan incelemelere göre bazı gider kalemlerindeki artışın diğerlerine oranla daha fazla olduğu görülürken geçen yıla göre 3’e katlandığı dikkat çekti.

GİDERLER 3’E KATLANDI

Okulların açılacağı 12 Eylül’e sayılı günler Gazetemizi ziyaret eden Vatandaş Emine Kaplan, okullar açılması ile giderlerin 3’e katlandığını söyledi..

 

Bu yıl Lise öğretim yılına başlayan oğlumun sweat ve lakosunu almaya gittiğimde yaşadığım fiyat şokunu atlatamıyorum. Bir lakos 200 TL bir sweat 400 TL. Yetkililer piyasa kontrolü yapmadığından dolayı iki mağaza istediği fiyatı yapıyor.İki sene önce yarı yarıya olan fiyatların bu sene iki katına çıkması bizler gibi dar gelirli vatandaşların bütçesini derinden sarsıyor. Piyasa piyatı 100 lira olan pantolonun okul pantolonu adı altında 300 liraya satılması bizleri şu düşünceye sevk ediyor; birilerine rant mı sağlanıyor?

 

2022-2023 eğitim öğretim yılında dertler sadece okul üniformasıyla bitmiyor. Emine Kaplan sözlerine okul eşyalarıyla devam etti. Bir defter kırtasiyelerde 40 küsur lira oluyor. İki çocuklu birinin kırtasiye masrafı 2.000 lirayı buluyor. Servis fiyatları bunlara dahil bile değil. Evlat okutanlara Allah yardım etsin dedi.

Emine Kaplan, Gazetemizi ziyaret ederek Okul Fiyatları yüksekliğinden çok dertli olduğunu yetkililerden çözüm beklediğini söyledi.

 

 

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL