Kutlama Uzunköprü Haberleri Okuma Sayısı: 217

GÖNLÜNÜZ HEP BAHAR OLSUN

6 Mayıs 2023  Cuma günü saat 18:00’de Mimar Müslihiddin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde Hıdırellez Programı   halkımızın yoğun katılımıyla gerçekleştirdi.   Hıdırellez Programı   Trakya’nın Tek Kadın belediye başkanı Uzunköprü..

GÖNLÜNÜZ HEP BAHAR OLSUN

6 Mayıs 2023  Cuma günü saat 18:00’de Mimar Müslihiddin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde Hıdırellez Programı   halkımızın yoğun katılımıyla gerçekleştirdi.

 

Hıdırellez Programı   Trakya’nın Tek Kadın belediye başkanı Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan’ın konuşmalarıyla başladı.Başkan Becan yaptığı konuşmada; “Uzunköprü’nün aslında ülkemizin en eski geleneklerinden biri Hıdrellez.Bugün sizlerle bir arada bu güzel geleneği yaşatmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum.Hıdrellez aslında Hızır ve İlyas peygamberlerin buluştuğu kutsal bir gün olduğuna inanılıyor.Bugünde insanların içindeki sevginin,umudun,aydınlığın,ışığın dışarı çıktığı bir gün aslında.Hıdrellez aynı zamanda inanışa göre arınmakta demek.Ben bu özel ve kutsal günde hem dünyanın hem de ülkemizin aslında tüm kötülüklerden arınmasını istiyorum.” ifadelerini kullandı.

Etkinliklerde vatandaşlar alanda bulunan dilek ağacına dileklerini astı ve hazırlanan yerde hatıra fotoğrafı çektirdi.Etkinlikler Uzunköprü Menderes İlkokulu ve roman dans ekibinin yaptığı gösterilerle devam etti.Etkinlik Uzunköprü Belediye Başkanı Özlem Becan’ın etkinlik ateşini yakması ve konser ile sona erdi.

 

Hıdırellez nedir ,neden kutlanır

 

 

Hıdırellez ya da Hıdrellez, Orta AsyaOrtadoğuAnadolu ve Balkanlar‘da kutlanan mevsimlik bayramlardan biridir. Ruz-ı Hızır (Hızır günü) olarak adlandırılan Hıdırellez günü, dünyada darda kalanların yardımcısı olduğu düşünülen Hızır ile denizlerin hakimi olduğuna inanılan İlyas‘ın yeryüzünde buluştukları gün olarak düşünülür ve kutlanır.

Hıdırellez’in UNESCO‘nun ‘İnsanlığın Somut Olmayan Kültür Mirası Listesi’ne alınması amacıyla 2010 yılında çalışmalar başlatılmıştır.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL