Uzunköprü Haberleri Okuma Sayısı: 286

GAYTANCIOĞLU,ÇÖPKÖY’DEN SESLENDİ

30 Kasım 2022 Çarşamba günü yayınlanan sayımızda geniş bir şekilde yer verdiğimiz,Çöpköy’de yapılan Orman Katliamı haberini meclis gündemine taşıyan CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu,2 Aralık 2022 Cuma günü..

GAYTANCIOĞLU,ÇÖPKÖY’DEN SESLENDİ

30 Kasım 2022 Çarşamba günü yayınlanan sayımızda geniş bir şekilde yer verdiğimiz,Çöpköy’de yapılan Orman Katliamı haberini meclis gündemine taşıyan CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu,2 Aralık 2022 Cuma günü Çöpköy mahallesine giderek bir dizi açıklamalarda bulundu.Açıklamaya ayrıca Uzunköprü Belediye Başkan Yardımcısı Ali Bülent Ulusoy,Uzunköprü Kent Konseyi,Uzunköprü Çevre Gönüllüleri Vakfı, Uzunköprü Avcılar Atıcılar Ihtisas Spor Kulübü ve Çöpköy halkı katıldı.

 

CHP Edirne Milletvekili Doç. Dr. Okan Gaytancıoğlu yaptığı konuşmada;”Yandaşlar diyor ki ben bu alanı boş buldum,sen de bana burasını ayarla.Diyor ki burası orman vasfını kaybetmiş,ceviz ve badem üretimine uygun araziler.Hemen kendi yandaş şirketleri gece-gündüz demeden pandeminin yoğun olduğu dönemlerde bu alanlara tekliflerde bulundu.Muhtemelen Çöpköy arazisi de bu şekilde oldu.Su var,güzel de bir mera var,hatta meşelik bir kısmı,bir kısmı da bozuk.Biz buraya kendimize göre teklifte bulunuruz.Yasa da şöyle geçiyor;Gelir getirici Türkiye ceviz ithal ediyor,badem ithal ediyor.Buna 300-400 milyon Dolar para ödüyor,ama bizim girişimcimiz eğer üretim yapmak isterse izin verelim.Yasa böyle söylüyor ama aynı yasa şunu da diyor;Orada yaşayan halk isterse o yapar diyor.Siz isterseniz geriye kalanın hepsi hikayedir.Siz sonradan duymuş olabilirsiniz,atı alan Üsküdar’ı geçmiş olabilir,ama biz bunun mücadelesini yapacağız artık.Hep beraber olursak bunun mücadelesini yaparız.Çünkü haklıyız haberimiz yoktu,haberimiz olsaydı biz yapardık bu işi.

Burası sizden sonraki nesillere de kalabilir,orman olarak da kullanılabilir ama biz burada gelir getirici ağaçlandırma yapmak istiyoruz.Cevizleri biz dikelim,bademleri biz dikelim size örnek;Akardere.Bu projeyi devlet vatandaş işbirliğiyle yaptı.Herkese 50’şer ağaç verdiler.Diğer bir örnek Karaağaç,1000 dekar arazisini köye verdiler,köyün çocuklarının hepsi Çerkezköy’den,Çorlu’dan geliyor cevizleri 50-60 TL’den satıyor,buda köy halkına ciddi bir gelir sağlıyor.Bunu da yapabilirsiniz,eskisi gibi kalabilir de.Buraya dışarıdan gelen bir kişi orayı haritada bulup işaretledi burası benim derse sizde buna karşı çıkmazsanız da orası onun olur.” Dedi.

 

Ardından Çöpköy halkı ile beraber Orman katlinin yapıldığı alana giderek incelemelerde bulunan Gaytancıoğlu burada yaptığı basın açıklamasında;”Burası 5000 dekarlık doğal bir orman.Maalesef burada ağaç dikmek için,ağaçlar kesiliyor.Kendiliğinden yetişen orman katlediliyor,bir şirket köy halkından da habersiz,mahalleden de habersiz kimsenin haberi olmadan tepeden inme gece yarısını 1 dk geçe dilekçe vererek zaptetmiş.Köy halkı,mahalle halkı ormanlarımız yok olmasın bizim kalsın diyor.Bu ormanın Çöpköy halkının kalmasını istiyor herkes.Çöpköy halkı kararlı;bu alanı kimseye kaptırmayacağız,biz işleteceğiz.Burada büyüdük,çocuklarımızda torunlarımız da burada yaşayacak,hep beraber bunu istiyorlar.Sonuç olarak halk kendi malına sahip çıkıyor.” Dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL