Köşe Yazarlarımız

ERSİN ERTÜRK YAZDI;BENDE BİR PARTİ KURUYORUM!

Gün geçmiyor ki yeni bir parti kurulmasın. Yüz on yediye ulaştı partiler. Olsun ne var bunda bak nasılda işliyor demokrasi diyebilirsiniz. Aslında bu demokrasinin işlediğini değil tıkandığını gösteriyor. Partilerde parti..

ERSİN ERTÜRK YAZDI;BENDE BİR PARTİ KURUYORUM!

Gün geçmiyor ki yeni bir parti kurulmasın. Yüz on yediye ulaştı partiler. Olsun ne var bunda bak nasılda işliyor demokrasi diyebilirsiniz. Aslında bu demokrasinin işlediğini değil tıkandığını gösteriyor. Partilerde parti içi demokrasi işlemediği için kimse lidere karşı yarışamıyor ki!

Son kurulan partilere baktığınızda ayrıldıkları partiden hiçbir ideolojik farkları yok. Şimdi sizce AKP’den kopan Deva ve Gelecek Partisinin ayrıldıkları partiden ne farkları var? Oğul Erbakan’ın kurduğu Yeniden Fazilet Partisinin Saadet Partisinden ne farkı var?  Hepsi Erbakan’ın Saadet Partisinden geliyor, ideolojik anlamda zaten aynı kökenden. Söylediklerine göre farkları başkanlık sistemine karşı olmaları, başka…

 

MHP’den kopan İYİ Partinin ayrıldığı partiden ne farkı var? İdeolojik anlamda aynı kökenden geliyorlar. Söylediklerine göre başkanlık sistemine karşı olmaları, başka…

 

Beri taraftan CHP’den kopan Yenilik Partisi, Türkiye Değişim Partisi ve Memleket Partisinin ayrıldıkları partiden farklı ne? İdeolojik anlamda aynı kökenden geliyorlar. Söylediklerine göre parti içi demokrasinin işlemediği ve lider odaklı bir parti olması, bir de ulusalcıların ötekileştirildiği, başka…

 

Daha ne istiyorsun bu kadar fark yetmez mi? İdeolojik bir farkın yoksa yetmez. Mücadeleni parti içinde vereceksin. Bir yere gelemeyince yok öyle ben yokum demek.

Sonuç? Kuran kurana. Kamuoyuna sorun bakalım, partilerin adını anımsayan var mı? Hadi partinin adını anımsadı diyelim, ya lideri kim biliyor? O zaman bir parti niye kurulur? İktidar olarak ülkeyi yönetmek için. O zaman ülkeyi yönetmek için seçimlere girmen gerek peki, kaçı seçimlere giriyor?

Ayrıldığı partide her kademeye gelmiş, genel başkan liyakat falan demeden milletvekili, Parti Meclisi, Merkez Yönetim Kurulu’na atamış, bir dönem sonra atanamayınca ‘’sarhoştum aydım en bu işten caydım’’, haydi ben parti kuruyorum.

Ancak ayrılırken de demokrasi mücadelesine devam edeceğim diyorlar. İyi de ayrıldığın partide demokrasi bir tarafa parti içi demokrasi mücadelesi bile vermemişsin ki, gittiğin yerde demokrasi mücadelesi vereceksin!

Uluslararası Saydamlık Örgütünün yapmış olduğu, küresel yolsuzluk ölçümünde en fazla etik dışı davranan kurum olarak, siyasi partiler listenin başında geliyor. Arkasından parlamento, yerel yönetimler diye sıralanıyor. Bu sıralamaya bakarsak demek ki işin içinde ülke yönetmenin dışında başka işler de var!

Siyasetin finansmanı çok önemli, siz hiç hazine yardımı almadan, üye aidatını toplamadan bir partinin ayakta kalabileceğini düşünebiliyorsunuz?  Öte yandan, siyasal sistem siyasi partilerin iktidar olmasını sağlamıyor ki, İktidar olmak için Cumhurbaşkanı olmak gerekiyor.

Olsun, ben de parti kuracağım!

Şimdi de siz bana soracaksınız, CHP’den farkın ne olacak diye?  Olsun ideolojik olarak aynı kökenden geliyoruz. Bende parti içi demokrasinin işlemediğini ve lider odaklı bir parti olduğunu söylüyorum. Hem de her türlü mücadeleyi vermeme karşın delege bile olamadım, yetmez mi? O zaman ben de demokrasi mücadelesi vermek için parti kuruyorum haydi katılın bana.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL