Doğa Enez Haberleri Okuma Sayısı: 488

ENEZ’DE ÇED İÇİN HALKIN KATILIMI TOPLANTISI 22 MART’TA

Enez ilçe sınırları içerisinde yer alması planlanan “Bentonit Ocağı Kapasite Artışı, Kırma-Eleme, Öğütme Ve Paketleme Tesisi İlavesi Projesi” ile ilgili ÇED (Çevresel Etki Değerlendirmesi) başvurusu yapıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın..

ENEZ’DE ÇED İÇİN HALKIN KATILIMI TOPLANTISI 22 MART’TA

Enez ilçe sınırları içerisinde yer alması planlanan “Bentonit Ocağı Kapasite Artışı, Kırma-Eleme, Öğütme Ve Paketleme Tesisi İlavesi Projesi” ile ilgili ÇED (Çevresel Etki Değerlendirmesi) başvurusu yapıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ÇED, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü’nün internet sitesinden yapılan duyuruda; projeyle ilgili ÇED sürecinin başlatıldığı ve halkın görüşüne açıldığı bildirildi.

“HALKIN KATILIM TOPLANTISI, 22 MART’TA…”

Edirne Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Enez ilçe sınırları içinde bulunan muhtarlıklara gönderdiği yazıda; ilgili alanda 22 Mart 2022 tarihinde, saat 13.30’da Şehitler Köyü kahvesinde halkın katılımı toplantısı gerçekleştirilecek.

Proje dosyasında, mevcutta 22.71 ha büyüklüğündeki ÇED alanının üretim kapasitesinin 48 bin ton/yıl olduğu görülüyor. Faaliyet kapsamında, 736,56 ha büyüklüğündeki ÇED alanı sınırları içerisinde belirlenen ocak alanlarından yıllık 200 bin ton cevher elde edilmesi planlanıyor.

“SINIRLARI TARIM ARAZİSİNİN İÇİNE YAYILIYOR”

Konuyla ilgili olarak, Edirne İl Genel Meclisi’nin CHP’li Üyesi Şenol Kılıç bölgeye taş ocağı yapılmasını istemediklerini söyledi.

Kılıç açıklamasında Keşan’da yıllardır üretim yapan taş ocaklarını hatırlatarak Enez’deki bu alanın da Mecidiye’deki gibi taş ocaklarına dönüşmesini istemediklerini söyledi: Kılıç konuyla ilgili olarak şunları aktardı: “Proje sahibince ÇED çalışması istenilen alanların Çandır-Şehitler-Işıklı-Sütçüler-Hasköy ve Yazır köylerimizi yakından ilgilendirmektedir. Ocaklar, 5 ayrı noktada çeşitli büyüklüklerde açılması düşünülüyor. Sınırlarının tarım arazisinin içine yayıldığı görülmektedir. Bu olay tarım alanlarımız, hemen dibinde bulunan ormanlarımız, çevremiz, tertemiz havamız, hayvanlarımız ve bölgede yaşayan köylülerimiz için felakettir. Bu alanın Mecidiye’de olduğu gibi taş ocaklarına dönüşmesini istemiyoruz. Milletvekillerimize, siyasilerimize, basınımıza, çevre örgütlerimize, muhtarlarımıza, ziraat odalarımıza, Tarım il müdürlüğüne ve tüm bölge halkımıza çağrıda bulunuyorum; çevremize tarım alanlarımıza hep beraber sahip çıkalım.”

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL