Edirne Haberleri Siyaset Okuma Sayısı: 192

EĞİTİMDE VE İSTİHDAMDA MESLEKİ LİSE REVİZYONU

Uygulamalı eğitimin en verimli eğitim modellerinden biri olduğunu bildiklerini kaydeden Fatma Aksal; “Bu anlamda mesleki liseler istihdam ve eğitimin harmanlandığı önemli bir statü kazanıyor. Okullarımız ve sanayi bölgelerini biraraya getiren işbirliği projeleri ile..

EĞİTİMDE VE İSTİHDAMDA MESLEKİ LİSE REVİZYONU

Uygulamalı eğitimin en verimli eğitim modellerinden biri olduğunu bildiklerini kaydeden Fatma Aksal“Bu anlamda mesleki liseler istihdam ve eğitimin harmanlandığı önemli bir statü kazanıyor. Okullarımız ve sanayi bölgelerini biraraya getiren işbirliği projeleri ile uygulamalı eğitimden en yüksek faydayı hedefliyoruz ve bu projelerimizi uluslararası platforma taşıyarak uluslararası mesleki ve teknik anadolu liselerini hayata geçiriyoruz” dedi.

Eğitim hayatında önemli bir rol oynayan okul öncesi eğitim projeleriyle 5 yaş çocukların okullaşma oranını %78’den %93’e çıkardıklarını bildiren Aksal, şu açıklamayı yaptı: “Salgın döneminde eğitim faaliyetlerinin sekteye uğramaması adına dijital platformlar, ücretsiz materyal desteği, yaz okulları uygulamalarıyla tüm öğrencilerimize destek sağladık. Kız çocuklarımıza eğitimde fırsat eşitliği sağlamak adına “Haydi Kızlar Okula” Projemizle kız çocuklarımızın okullaşma oranını %90’ların üzerine çıkardık. Kız çocuklarımızın eğitimine ve öğrencilerimize, eğitim camiamıza her daim gösterdikleri teveccüh münasebetiyle Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, kıymetli eşleri Sayın Emine Erdoğan hanımefendiye, tüm bakanlarımıza ve ilgili kurumlarımıza milletimiz adına teşekkür ediyorum.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL