Kültür-Sanat Uzunköprü Haberleri Okuma Sayısı: 173

CUMHURİYET’İN 100. YILINA ÖZEL SERGİ

Cumhuriyetimizin 100. Yılında Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet ve minnetle anarken,23 Ekim 2023 günü Edirne-Uzunköprü Atatürk Kültür Merkezi’de Saat 17:00’da İsmail Hakkı Ateş’in resim-iş sergisi ile Gültekin Yüzgül’ün Susak..

CUMHURİYET’İN 100. YILINA ÖZEL SERGİ

Cumhuriyetimizin 100. Yılında Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet ve minnetle anarken,23 Ekim 2023 günü Edirne-Uzunköprü Atatürk Kültür Merkezi’de Saat 17:00’da İsmail Hakkı Ateş’in resim-iş sergisi ile Gültekin Yüzgül’ün Susak Kabakları lambaları sergisi yapılacak.

1954 Doğumlu İsmail Hakkı Ateş resim çalışmalarında Trakya köy kültür ve folklörünün naif,birazda illistüratif bir tarz ve kendine has bir üslupla tablolarına işlemiştir.Renkçi bir yaklaşımla bölgenin ortak renk ve motiflerini sentezleyerek köy yaşantısı ve hayatını 1965 ve 1970’lerde kendi yorumlarıyla günümüze taşıyarak seyircinin beğenisine sunmuştur.Natürmort çalışmaları yanında ağaç heykel ve biblolarda yapmıştır.

Gültekin Yüzgül 70’li yılların su içmek,çamaşır yıkamak,tuz kabı olarak kullanılan su kabaklarını kendi üslubuyla lambalara dönüştürmüştür.Yansıttığı yüzlerce renk kristallerinin yapmış olduğu atmosfer ruhu dinlendirmektedir.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL