Tarım Haberleri Uzunköprü Haberleri Okuma Sayısı: 174

ÇALIKÖY DELEGESİ SEDAT SAYGIN ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ

4 Şubat 2023 Cumartesi günü yapılacak olan Uzunköprü Ziraat Odası Seçimlerinde Özcan Kayalı ve ekibi tek listeyle seçime gidecek. Çalıköy Delegesi Sedat Saygın 16.01.2023  tarihinde  gazetemizi ziyaret ederek Uzunköprü Ziraat..

ÇALIKÖY DELEGESİ SEDAT  SAYGIN  ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ

4 Şubat 2023 Cumartesi günü yapılacak olan Uzunköprü Ziraat Odası Seçimlerinde Özcan Kayalı ve ekibi tek listeyle seçime gidecek.

Çalıköy Delegesi Sedat Saygın 16.01.2023  tarihinde  gazetemizi ziyaret ederek Uzunköprü Ziraat Odası başkan adayı olduğunu  Açıklayarak delegelerle görüşmeye başlamıştı.

 

Sedat Saygın 02.02 2023  Perşembe günü gazetemizi ziyaret ederek adaylıktan çekildiğini açıkladı.

Saygın gazetemize yaptığı yazılı açıklamada;”Öncelikle adaylığımızı açıkladığımız 16.01.2023 tarihinden beri bizleri destekleyen ve yanımızda olan dostlarımıza ve tarafsız bir şekilde desteğini veren ilçemiz basın mensuplarına ve gazetelerimize teşekkür ederiz.

Bilindiği üzere 18.12.2022 tarihinde ilçemiz köy ve mahallelerinde ziraat odası delege seçimleri yapıldı, işte bu seçimler öncesi mahallelerimizde oy kullanacak ziraat odamıza kayıtlı üyelerimizin seçim bölgeleri değiştirilerek, başka mahallelerde oy kullanması sağlanmış ve adaletsiz bir delege seçimi yapılmış, bazı mahallerimizde ki delege adaylarının isimleri ise başka mahalle ve köy listelerinde çıkmış bu sebeple delege seçimlerinde aday olamamışlardır.

Adaylığımızı açıkladığımız 16.01.2023 tarihinden sonra, ekip arkadaşlarımız ile çalışmalarımıza başlamadan önce kazandığımızda neler yapmamız gerektiği ile ilgili projelerimizin ve buna dair bir planımızın olması gerektiğine karar verip, aşağıda açıkladığımız vizyon planını hazırladık ve çalışmalarımıza bundan sonra başladık.

Ancak çalışmalara başladığımız günden sonraki her geçen gün, bizimle birlikte olan ve destekleyen delegelerimize gelen farklı etkiler ve dolaylı baskılar sebebiyle, bazı delegelerimiz size oy veririm, ancak listede olmak istemiyorum diyerek, kendilerini listemize yazmamamız talebinde bulunmaya başladılar, bunun gerekçelerini de kamuoyunun takdirlerine bırakıyoruz.

Yukarıda da açıkladığımız üzere; 18.12.2022 tarihinden önce köy ve mahalle üye listelerinin değiştirilmesi, üyelerin başka mahalle ve köylere taşınması, delege seçimlerinden sonra yürütülen etik olmayan seçim çalışmaları, bazı delegelerimize listemize yazılmamaları için kendilerine yapılan baskılar sebebiyle 04.02.2023 tarihinde yapılacak olan seçimlere katılmama kararı aldık.

Ancak önümüzdeki dört yıllık süre içerisinde yapılan çalışmaların takipçisi ve denetçisi olacağımızı, bundan sonraki seçimler için çalışmalarımıza bu günden başlayacağımızı kamuoyuna duyurur, ziraat odası seçimlerinin ilçemiz çiftçisine hayırlı olmasını dileriz.

Hazırladığımız vizyon planını sizlerle ve kamuoyu ile paylaşmamızın sebebi; kazanacak ekibin görev yapacakları dört yıllık süre içerisinde, ilçemiz çiftçisine katacakları artı değerleri, varsa yapıp uygulayacakları projeleri takip etmek, kendilerine bir sorumluluk yüklemek ve bizim yapacaklarımız ile görev süreleri içerisinde yaptıklarının karşılaştırılmasını sağlamak ve ilçemiz hafızasına bir not düşmektir.

TARIMDA VİZYON 2023-2027 UZUNKÖPRÜ

1- Ziraat Odasına kayıtlı çiftçilerimizin yakınları arasından bir Avukatın odada personel olarak istihdam edilmesi sağlanarak, üyelerimizin yaşadıkları her türlü hukuki sorunlarında Ziraat Odamız avukatı sayesinde hukuki yardım ve destek sağlanacak.

2- Ziraat Odası olarak Kaymakamlık, Belediye, İl ve İlçe Tarım Müdürlükleri, Ticaret Odası, Ticaret Borsası, Trakya Kalkınma Ajansı, Hayrabolu ve Tekirdağ Önder Çiftçi Kuruluşları ile daha yakın ilişkiler kurulacak, ortak projeler yapılarak, bu projelerin üreticilerimize ekonomik açıdan artı bir değer katması sağlanacak.

3- Odamızda görevli Ziraat Mühendisi arkadaşlarımız daha fazla arazi çalışmalarına katılarak köylere gitmeleri sağlanacak, bu şekilde üreticilerimiz daha fazla bilgilendirilmiş olacaktır.

4- Üreticilerimiz; Don, Kırağı, Sel, Gübreleme, İlaç kullanım zamanları erken uyarı SMS sistemi ile bilgilendirilmesi sağlanacak.

5- Ziraat Odamız İktisadi İşletmesinde satılan zirai ilaç ve diğer ürünlerin fiyatları serbest piyasa fiyatlarının üzerinde olmayacak, üreticilerimizin lehine bir fiyat rekabeti oluşturulacak.

6- Toprak ıslahı projesi olarak ilk etapta 20 dekar ve üzeri parseller öncelikli olarak tahlil edilecek, takip eden yıllarda 15 dekar üzeri, 10 dekar üzeri parseller de analiz kapsamına alınacaktır. Toprak analizleri sonucu çıkan sonuçlara göre iyileştirme çalışmaları üreticilerimiz ile paylaşılacak, bu proje Uzunköprü Ticaret Borsası ve Ziraat Odamız arasında yapılacak bir anlaşma ile yürütülecek çitçilerimize herhangi bir maliyet yansıtılmayacak.

7- Geçmiş yıllarda yaşadığımız “sarı cücelik virüsü” ve “çayır tırtılı” zararlısı ile acil mücadele amacıyla dronlar alınıp, oda personeli arasından dron kullanabileceklerin sertifika almaları sağlanacak, ayrıca özel sektör ile işbirliği içersine girip, bu tür zararlıların bulunduğu bölgelere acil müdahale edilmesi sağlanacak.

8- Ziraat Odamız ile İl ve İlçe Tarım Müdürlüklerimiz, Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüleri ile koordineli çalışılarak alternatif tarım üretim projeleri hazırlanarak uygulamaları yapılacak, ayrıca üreticilerimiz bu projeler kapsamında lojistik, vizyon ve bilgi olarak desteklenecektir.

9- Ziraat Odası personellerimiz İSO kalite yönetim sistemleri, müşteri memnuniyeti ve akreditasyon konusunda eğitime tabi tutulacak ve bölgenin önder ve örnek kurumlarından biri haline gelecektir.

10- Üreticilerimize odaya karşı bir Aidiyet duygusu kazandırarak, odayı kendilerinin bir evi, bir meslek kuruluşları olduğunu, her türlü durumda odanın yanlarında olduğuna hissettirerek odayı daha fazla sahiplenmeleri sağlanacak.

11- Ziraat Odası Üyelerimizin yakınları arasında 4-5 Yıllık Üniversitelerde eğitimi gören belli sayıda öğrencilerimize burs verilmesi sağlanacak.” ifadelerini kullandı.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL